Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отпуснаха 13 млн. лева за старт на програмата "Личен асистент"

Отпуснаха 13 млн. лева за старт на програмата "Личен асистент"

Правителството отпусна 13 млн. лева на Министерството на труда и социалната политика за стартирането на социалната услуга "Личен асистент" до стартирането на новите операции по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.

Правителството отпусна 13 млн. лева на Министерството на труда и социалната политика за стартирането на социалната услуга "Личен асистент" до стартиранетона новите операции по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”2014-2020 г.

Те ще бъдат предоставени на общините чрез Агенцията за социалноподпомагане на потребителите, за които е извършена социална оценка по проекта„Подкрепа за достоен живот” по ОП „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013 г.По този начин ще се осигури непрекъсваемост на финансирането до отпускането насредствата по новата оперативна програма.

Потребители на услугата са хора с90 и над 90 на сто трайно намалена работоспособност с определена чужда помощ,лица с по-нисък процент на трайно увреждане, но с установена невъзможност засамостоятелно обслужване, деца на възраст до 16 години с 50 на сто и над 50 насто вид и степен на увреждане или деца на възраст от 16 до 18 години с 50 насто и над 50 на сто степен на трайно намалена работоспособност с определеначужда помощ или с установена невъзможност за самостоятелно обслужване.

Приносът на предоставяната услуга„личен асистент” е от особена важност за подобряване качеството на живот нахората с увреждания, включително и деца, които се нуждаят от постоянна грижа вежедневието си.

Социалната услуга дава възможност хора от всички общини натериторията на страната, включително и на живеещите в отдалечени и малки населениместа, в които предоставянето на социални услуги е по-ограничено, да получатреална подкрепа в домашна среда.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега