Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Оттеглиха спорната докладна за заграбване на държавни терени

Оттеглиха спорната докладна за заграбване на държавни терени

Общинският съвет в Несебър не гласува днес спорната докладна за изменение и изработване на ПУП на дюни върху плажа към Несебър. Това съобщи изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров.

Общинският съвет в Несебър не гласува днес спорната докладна за изменение и изработване на ПУП на дюни върху плажа към Несебър.  Това съобщи изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров.

Точката бе включена в дневния ред на заседанието, но до нейното обсъждане не се стигна, след като вчера станаха известни доста обезпокоителни подробности около нея.  Докладната под номер 53 бе входирана от Виктор  Борисов – зам. кмет на община Несебър. "Днес докладната беше оттеглена и оставам на вас и на цялата общественост да прецени причините за това. Очакваме да видим последващите действия от страна на общинската администрация", коментира Димитров.

Вчера от дружеството обявиха, че ще изпратят спешен  сигнал до прокуратурата за опити да бъде заграбена незаконно държавна земя на разположена около централния вход на южния плаж до Несебър.

"Слънчев бряг АД е собственик на тези имоти, каквото и да се прави би следвало да се съгласува с нас. Не знам дали ще изпращаме сигнал до прокуратурата, защото все пак предложението не беше гласувано, но ще се консултирам с юристи, за да знаем какви ще бъдат следващите ни действия", поясни още Димитров.

Припомняме, че терените с обща площ около 14 дка са собственост на акционерното дружество, притежаващо инфраструктурата на най-големия морски курорт в България. Собствеността е уредена с Акт за държавна собственост 2600/1995 г. със съответни граници на терените. Земята е включена от този момент до днес в капитала на държавната фирма. Една част от терените са реално пясъчни дюни и върху тях са разположени плажни съоражения.  

В предложението, което трябваше да бъде гласувано от съветниците се предлагаха проекти за 3 УПИ, които са земи в капитала на “Слънчев бряг” АД, но от там не са имали никакви намерения за ново строителство. Върху единия терен е разположена Водна пързалка “Ролба” на самия пясък на южния плаж. Самото съоръжение е приватизирано от Агенцията по приватизация преди няколко години от еднолична фирма, но приватизационният договор включва единствено 49 м2 на които е разположена пързалката, но не и теренът, който е 1249 м2 и е в собствеността на държавното дружество.  

Предложението за промяна на ПУП-а около централния вход на южния плаж е с цел бъдещо строителство, което неизбежно ще засегне и пясъчни дюни. Слънчев бряг остро е възразило писмено с официално писмо до Община Несебър срещу подобно изменение на ПУП. Заявява се, че подобни действия, отнасящи се до терени чужда собственост предтавляват по същността си криминална дейност. Дружеството не знае и не е е било информирано по чие искане и на какво основание се иска застрояването на терените около входа на плажа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега