Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Официално откриха новия терминал на Летище Бургас

Официално откриха новия терминал на Летище Бургас

С официална церемония отвори врати новият терминал на Летище Бургас. Новопостроената модерна сграда е с площ около 21 000 кв.м. и капацитет почти 2 500 пътника в час пик. Освен това, всички системи в терминала се управляват от специализирана централна система, която ще осигурява безопасността и експедитивната работа на летището. Друг плюс на централната система е енергийната й ефективност. „ Летище Бургас вече разполага с една освен красива, но и „зелена“ сграда“ – обясни директорът на аеропорта – Георги Чипилски.

С официална церемония отвори врати новият терминал на ЛетищеБургас. Новопостроената модерна сграда е с площ около 21 000 кв.м. и капацитетпочти 2 500 пътника в час пик. Освен това, всички системи в терминала се управляват от специализиранацентрална система, която ще осигурява безопасността и експедитивната работа налетището. Друг плюс на централната система е енергийната й ефективност. „Летище Бургас вече разполага с една освен красива, но и „зелена“ сграда“ –обясни директорът на аеропорта – Георги Чипилски.

На празничното откриване присъстваха още зам.-министърътна транспорта Георги Тодоров, кметътна града – Димитър Николов, представители на фирмата концесионер FraportTwin Star, дипломати и представители на туристическия и авиационния бизнес. Сливенският Митрополит Йоаникий отслужи водосвет зауспешна и мирна работа на летището и здраве на служителите му.

Приветствие къмвсички гости отправи вицепрезидентът на Фрапорт АГ Александър Цинел. В словотоси той обясни, че фирмата концесионер се гордее с модерния нов пътническитерминал, който отговаря на всички световни стандарти. След това Цинел добави,че за Фрапорт връзката с България е от особена важност и оттук насетне ще сеработи за това концесията да бъде полезна за всички. Преди да покани гостите напърви тур в новата сграда, Александър Цинел символично връчи ключа за терминалана зам.-министъра натранспорта Георги Тодоров.

От своя страна министърътблагодари за честта и обеща държавата да продължи да бъде партньор на частниябизнес. „Този нов терминал ще бъде полезен не само за развитието на туризма, нои за икономиката в региона и в страната като цяло,“ добави той.

След като по-ранокметът Николов нарече в словото си новия Терминал 2 „още един подарък за бургазлиипо случай празника на града - Никулден“, главният изпълнителен директор наФрапорт туин Стар Еърпорт Мениджмънт Алета фон Масенбах и старшивицепрезидентът на Фрапорт АГАлександър Цинел дръпнаха огромнатапанделка, опасваща сградата.

Директорът на Летище Бургас Георги Чипилски поведе гостите на първия официален тур в сградата на летището, представяйки различните зони на терминала. В транзитните зали и в залата "Посрещащи" са разположени различни търговски обекти, чиято цел е приятният престой на пътниците в аеропорта. Организаторите на празника бяха подготвили и изненада - струнен квартет, който представи две от изпълненията си върху лентата за багаж в зона "Пристигащи".

По случай откриването на новия пътнически терминал и празника на Бургас, на 5 декемвриот 13 до 16 часа, ще се проведе  Ден наотворените врати за всички граждани, които желаят да разгледат новия терминал ида усетят неповторимата му атмосфера, придружен с много игри и изненади задецата.

 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега