Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Официално откриха плувен комплекс Парк "Арена"

Официално откриха плувен комплекс Парк "Арена"

Макар да нямаше лента за прерязване, откриването бе впечатляващо.

Официално отвори врати най-модерният плувен комплекс в страната - Парк "Арена" - Бургас. Макар да нямаше лента за прерязване, откриването бе впечатляващо - с демонстрации по синхронно плуване, водно спасяване, еър йога и др.

Началото на спортния празник поставиха момичетата от отбора по синхронно плуване на Националната спортна академия с треньор Юлия Чубурова. В демонстрациите на плуване в щафета 25 метра и водно спасяване участваха Плувен клуб "Метропол", Плувен клуб "Започни да плуваш", Спортен клуб "Акулите" и Клуб по водни спортове "Бургас". Спектакълът завърши с впечатляващото изпълнение по въздушна акробатика на носителката на много национални и международни награди Станислава Иванова.

В рамките на официалната част слово към присъстващите отправиха кмета на Бургас - Димитър Николов и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. Те дадоха старт и на първото спортно събитие, чийто домакин ще бъде комплексът - квалификациите за Европейското първенство по водна топка за юноши, родени през 1999 година. Срещите започват в същия ден от 18:30 часа и ще се проведат на плувния басейн в комплекса. Първият мач е между отборите на България и Холандия.

"Ще имаме възможност да покрием всички изисквания за различни международни състезания. Басейните могат да станат два, за кратко време може да се обособи игрище за водна топка. Оттук нататък се надяваме и купите да се увеличат. Надявам се това ще вдъхнови и много млади хора да се занимават с този спорт", коментира кметът Николов. По думите му, изграждането е отнело година и четири месеца. Стойността на проекта е 18 млн. лева.

Официални гости на събитието бяха областният управител Вълчо Чолаков, депутатите Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Ася Пеева, Галя Василева, Диана Саватева, председателят на ОбС - Бургас Костантин Луков, председателят на Камарата на строителите  инж. Николай Николов, представители на Общината, Общински съвет, спортисти и др.

Модерният спортен комплекс разполага с басейн с олимпийски размери, спортно игрище с три терена, тенис корт, фитнес зала, детска площадка. Те ще могат да се използват както от спортните клубове в Бургас, така и от всички жители и гости на града. На разположение на посетителите има парна баня и сауна, както и зона за отдих с възможност за занимания на открито - йога, аеробика, каланетика и футбол, танци и други.

Залата разполага с много добри условия за зрителите на спортните надпревари. Тя е оборудвана с 1200 седалки. Допълнителни места са обособени за хората с увреждания. На тяхно разположение са и два асансьора за по-лесно придвижване към местата за наблюдение.

Снимки от откриването можете да разгледате в нашата Facebook страница.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега