Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Официално представиха втория том на сборника "Известия на Исторически музей - Поморие"

Официално представиха втория том на сборника "Известия на Исторически музей - Поморие"

Сборникът бе издаден по повод тазгодишните чествания на 20 години от откриването на Исторически музей /ИМ/ – Поморие и 15 години от създаването на Музея на солта.

Вторият том от сборника "Известия наИсторически музей - Поморие" бе издаден по повод тазгодишните чествания на 20години от откриването на Исторически музей /ИМ/ – Поморие и 15 години отсъздаването на Музея на солта.

След встъпителните думи на директора наИМ-Поморие Антон Карабашев, доц. д-р Сергей Торбатов от НАИМ към БАН -рецензент на изданието, представи статиите в раздел Археология.Доц. д-р Катерина Венедикова - един отводещите български тюрколози-османисти, представи статиите, свързани систорията и етнографията на Анхиало и прилежащия му регион от XV век до нашидни.

"Трябва да знаем историята си и да помнимминалото си, за да бъдем силни и да вървим напред. Заради това, че в Поморие допреди 20 години нямаше исторически музей, много от ценните ни находки, вмомента се намират във витрините на съседни на нас музеи – в Несебър и в Бургас.Днес, с достойнство отбелязваме годишнината от създаването на Исторически музейПоморие и използвам случая да благодаря на всички, които през годините саработили и са помагали за обогатяването на експозициите и в двата музея.Благодаря на г-н Карабашев и неговите колеги, за усилията, които полагат, историятани да достигне до повече хора", каза кметът Иван Алексиев по време насъбитието, което се проведе в залата на Градска художествена галерия „ДечкоСтоев“.

В изданието са включени най-новите научниработи на известни археолози, историци и етнографи, фокусирани както върху  историческото минало и културно богатство,така и върху многообразието на Поморие и прилежащия му регион.Сборникът може да бъде закупен в Историческимузей – Поморие и в Музея на солта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега