Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Още 240 бургаски ученици научиха как да ползват интернет безопасно

Още 240 бургаски ученици научиха как да ползват интернет безопасно

Инициативата продължава и утре в спортна зала "Младост", където ще се проведе практическо обучение.

Над 240 ученици от три бургаски училища в к-с "Славейков" - СУ "Епископ Константин Преславски", СУ "Димчо Дебелянов" и ОУ "Антон Страшимиров" научиха какви рискове крие глобалната мрежа и как могат да се предпазят сами докато я ползват. Инициативата е част от превантивната кампания за безопасен интернет в Бургас - "Кой стои срещу мен в мрежата".

В ролята на лектори този път влязоха говорителят на ОДМВР - Бургас Цветелина Рандева и компютърният програмист Пламен Шкодров. Те информираха учениците за заплахите и изнудването в социалните мрежи и чат приложенията, както и за измамите с лични данни при използване на сайтове за пазаруване.

Едно от предупрежденията към децата беше свързано с това да внимават какви снимки качват във Фейсбук профила си или какво изпращат на свои "приятели", тъй като могат да бъдат използвани за изнудване срещу тях. От друга страна, всяка снимка, видео или текст, качени в мрежата, остават там завинаги, без да могат да се изтрият напълно.

Петокласниците и шестокласниците разбраха още, че не трябва да споделят личните си данни и адреси в мрежата, как да разпознават фалшивите профили и акаунти, да не се доверяват на никого в социалните мрежи, да не откликват на уговорени срещи в интернет и дори при най-малкото съмнение за оказване на натиск или сексуален намек да споделят притесненията си и да потърсят съдействие от родителите и от полицията.

Инициативата продължава и утре в спортна зала "Младост", където ще се проведе практическото обучение. Неговата цел е под формата на състезания децата да забравят за известно време своите телефони и таблети, и да се върнат към реалните игри и забавления с връстниците си.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега