Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Още две междублокови пространства в "Меден рудник" бяха преобразени

Още две междублокови пространства в "Меден рудник" бяха преобразени

Благоустроените зони се намират между блокове 440, 441, 442, 443, 444 и 446, 447, 448, 451, 452 на зона Б.

Още две междублокови пространства в най-големия жилищен комплекс на Бургас бяха обновени и вече предлагат нови възможности за отдих, забавление и спорт на хора от всякаква възраст. Благоустроените зони се намират между блокове 440, 441, 442, 443, 444 и 446, 447, 448, 451, 452 на зона Б в ж.к. "Меден рудник" и преобразяват до неузнаваемост района покрай ДГ "Морска звезда" и СУ "Константин Петканов".

Новите зони за отдих днес бяха символично открити с коледно тържество на децата от ДГ "Морска звезда". Малките коледари зарадваха с песни и танци своите гости - зам.-кметът на Бургас Руска Бояджиева, директорът на общинска дирекция "Образование" Веселина Таралова, инж. Димитър Бакалов като ръководител на проекта и директорът на ДГ "Морска звезда" Сияна Желева.

Новите пространства предлагат общо четири детски площадки, предназначени за деца до 3 и до 12 години и кътове за отдих за техните родители. За спортуващите също е помислено. За тях са обособени пет спортни площадки с места за игра на шах, тенис на маса, бадминтон, батут, въжен град и фитнес на открито с разнообразни уреди. Освен асфалт, алеите са облагородени с ефектни настилки от декоративни павета. Монтирани са нови елементи на градското обзавеждане - пейки, кошчета за отпадъци и беседки.

Съществуващите зелени пространства са обновени и са създадени нови зелени площи с млада растителност. В зоната са приложени иновативни решения за оползотворяване на дъждовната вода за поливане. Поставено е енергоефективно улично и алейно осветление с цел повишаване сигурността и комфорта на жителите.

Обновените зони са свързани с общ маршрут, преминаващ през всяко от тях, обединяващ велоалея, алея за ролери и пешеходна зона. По този начин е съчетано пешеходно, велосипедно и автомобилно движение, като е осигурена максимална безопасност за всички участници.

Обособени са общо над 250 нови места за паркиране покрай СУ "Константин Петканов", ДГ "Морска звезда", новите площадки и близките жилищни блокове. Ремонтирани са прилежащите улици и тротоари, и са разположени подземни контейнери от градската система за сметосъбиране. При изпълнението на обекта са спазени всички изисквания за достъпност и безопасност.

Междублоковите пространства са облагородени като част от проекта на Община Бургас - "Осигуряване на балансирана градска среда в ЦГЧ, ж.к Възраждане и ж.р. Меден рудник" - етап 1", финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж".

Подобно благоустрояване предстои и в зона "В" на "Меден рудник" - между блокове 492-493-494-495, както и в други жилищни райони на града.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега