Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ПМГ-Бургас обучава ученици в предприемачество по европейска програма

ПМГ-Бургас обучава ученици в предприемачество по европейска програма

Два проекта по европейската програма за обучение и образование „Еразъм+“ изпълнява в момента бургаската Природо-математическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“. Те са насочени към възпитаване и изграждане на умения за предприемачество у учениците, посредством различни методи.

Два проекта поевропейската програма за обучение и образование „Еразъм+“ изпълнява в моментабургаската Природо-математическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“. Те са насочени към възпитаване и изграждане на умения за предприемачество у учениците, посредством различни методи.

Първият проект се провежда под името  "The ruins of the past to power Europeans' future"* и е спродължителност 24 месеца. В него освен бургаската математичеса гимназияучастват училища от Италия, Турция и  Полша.  

Нетрадиционно тук са включени и много културни институции и организации на местнатавласт от регионите на училищата-партнъори. В рамките на проекта участницитеобсъждат как да се преодолее разминаването между уменията и компетенциите,които съвремието изисква и тези, развивани в училищата.

Наблегнато е и назапознаването с културното и историческото наследство на всяка от страните,които да не бъдат възприемани само като останки от миналото, а като основа, накоято трябва да се гради европейското бъдеще. Особеност на проекта е, че  са заложени два вида мобилности - работни срещии ученически мобилности във всяка от страните.

До този момент са минали двеработни срещи, една от които в Бургас. Обиколка из сградите - архитектурнагордост на морския град, подготвена от учениците, е била сред основните акцентина домакинството ни. Завършена е и първата мобилност, проведена в Полша, коятое имала като интригуващ елемент от програматапосещение в концлагера Освиенцим.

„Колкото и да си подготвен от историята,когато се докоснеш до мястото, където са били погубени толкова животи, няма какда останеш същия. Чувството е разтърсващо", разказват учениците, участващи в проекта. През март Бургас ще бъде домакин намобилност и вече е заявен рекорден брой гости, което е признание запостиженията на българския екип.

Вторият проект, закойто бургаската математическа гимназия е спечелила финансиране по „Еразъм+“, ес продължителност 36 месеца и е под името  "Students making an enterprise in real time"**. В него ПМГ сипартнира с училища от Чехия, Словения, Испания, Финландия и Италия.

Целта напроекта е да създаде самочувствие у децата, че могат да се справят спредизвикателствата на предприемачеството и след завършване на училище да не сестрахуват да навлязат в света на бизнеса. В основата му е формирането на шестмалки предприятия.

Темата във всяка от страните-участнички е една и съща. Партньоритеси разменят гостувания, като на всяко едно се представя ново предприятие. Домомента ПМГ-Бургас е представило своя фирма за продажба на мобилни устройства в Испания, туристическа агенцияв Словения и езикова школа в Италия.  

„Всички знаят, че ПМГ-Бургас обучава ученици,които са изключително конкурентни на световния пазар на труда, но за нас товане е достатъчно. Имаме амбиция да изграждаме лидери и с проектите,които реализираме по програма „Еразъм+“ вървим в тази посока. Виждаме какдецата попиват различните култури, прескачат езиковите бариери, срещатавторитети, които им служат за пример и всичко това е от изключително значениеза бъдещото им развитие. Убедени сме, че много от тях ще открият своята посокав живота именно като предприемачи“, коментира ползите от европейската програма екипът на ПМГ.


* Останките от миналото дават тласък на бъдещето;

**Ученици създават предприятие.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега