Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ПМГ- Бургас с медали от световното състезание по математика в Хонконг

ПМГ- Бургас с медали от световното състезание по математика в Хонконг

За Хонконг от морския град заминаха шестокласниците Жени Янчева, Йоана Пеева, Бояна Боянова и Галин Тотев, заедно с преподавателите Йовка Николова и Надя Николова. Часовата разлика и краткият престой на азиатска почва се оказаха недостатъчна пречка за младите надежди и те за пореден път защитиха името на бургаската математическа школа.

Пореден успех намеждународно състезание отбелязаха това лято възпитаниците на ПМГ „Акад. НиколаОбрешков“- Бургас. От 12 до 17 юли вХонконг  се проведе осемнадесетото  Primary Mathematics World Contest, което събра38 отбора с ученици до 13, 5 годишна възраст от цял свят. Организаторите отфондация Po Leung Kuk и тази година отчетоха успехите на бургаската природо-математическагимназия и я удостоиха с покана за участие. 

За Хонконг от морския град заминаха шестокласниците Жени Янчева, ЙоанаПеева, Бояна Боянова и Галин Тотев, заедно с преподавателите Йовка Николова иНадя Николова. Часовата разлика и краткият престой на азиатска почва се оказаханедостатъчна пречка за младите надежди и те за пореден път защитиха името набургаската математическа школа.

PMWC се провежда в две части - индивидуално иотборно състезание, като завършва с културна вечер, в която всеки отбор трябвада представи държавата, от която идва. Индивидуалното състезание е спродължителност час и половина и включва 15 задачи. В това състезание точки седават само за отговори, затова бързината е от изключително значение.  Отбургаската група най-добро индивидуално представяне направи Жени Янчева, коятозавоюва бронзов медал.

Отборнотосъстезание е един час, като първите 10 минути са отделени за стратегическоразпределение на задачите между участниците. Чрез жребий отборите са разделенив групи, а всеки отбор е съставен от четирима човека. Задачите са общо 10 сградираща сложност.  Последните 15 минутиса запазени за двете най-трудни задачи, които отборът трябва да реши общо. 

Добрата работа в екип и адекватната стратегияза разпределяне на задачите в отбора на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“  доведоха до спечелването на престижната купа„Мерит“ в отборното състезание. Това нареди бургаската математическа гимназияна второ място в класирането на извъназиатските отбори за тази година.

Наред с добритематематически постижения, представителите на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ сепоказаха и като отлични посланици на българското културно наследство, печелейкибезапелационно купата за културна програма с хорото „Гъмзовяна“.

Дни наредшестокласничките Жени, Бояна и Йоана под вещото ръководство на бургаскитехореографи Стефан Димитров и Десислава Скъкълова разучаваха тайните на сложнитеетнографски стъпки, с които да представят красотата на българския фолклор вАзия.

За да покажат националното ни фоклорно богатство в най-пълни краски,малките математици отделиха място в куфарите си за тежки народни носии инеобходимите атрибути към тях. Усилията им получиха заслужено признание и гипревърнаха в истинска атракция за останалите участници.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега