Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Павлова: Критична остава ситуацията в Силистра, Шумен и Монтана

Павлова: Критична остава ситуацията в Силистра, Шумен и Монтана

Пътните настилки в страната са предимно заснежени на места мокри, по усойните места заледени, почистени и обработени. Отворени са магистралите и основните проходи в държавата.

Температурите у нас са в интервала от -21 до -5 градуса. Времето над страната е облачно и ветровито. Пътните настилки в страната са предимно заснежени на места мокри, по усойните места заледени, почистени и обработени, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Нощта е преминала спокойно, като ситуацията постепенно се нормализира. Критично обаче остава положението в областите Силистра, Шумен и Монтана. Причината - силният вятър.

Това коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на брифинг в АПИ тази сутрин. Отворени са магистралите и основните проходи в държавата. Министър Лиляна Павлова апелира водачите на тежки автомобили да не нарушават забраните и да се движат с вериги където е препоръчано, за да не се получават задръствания и инциденти с тирове. Без ток остават 11 населени места в Силистра и Шумен. Днес целта на властите ще бъде да се разчистят пътищата, така че да бъдат овладяни авариите с електроподаването и водопровода.

Нощта е преминала спокойно, отчетоха участниците в брифинга. В ситуационния център на АПИ има подаден само един сигнал за инцидент, а към екипите на гражданска защита – три. Петнадесет човека са изведени от преспите, сред които и родилка. Четири са сигналите за пътно-транспортни произшествия на територията на страната. При пожари в София, причинени от използването на отоплителни уреди, са пострадали трима собственици на имоти, отчетоха директорът на пожарната комисар Николай Николов и директорът на „Пътна полиция“ комисар Бойко Рановски. 

По данни на АПИ, В Бургаско затворен остава пътят III-6009 Миролюбово-Каблешково; път III-7305 Камчия-Съединение-Люляково е отворен за МПС до 12 т; път III-7306 Миролюбово-Сунгурларе-Чуба-Път I-7 е затворен за МПС над 3,5 т.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега