Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Павлова: Фирмите, които нямат материали за зимно поддържане, ще бъдат глобявани

Павлова: Фирмите, които нямат материали за зимно поддържане, ще бъдат глобявани

"Там, където се налага, ще затваряме пътища", категорична бе министърът на регионалното развитие.

"Мобилизирани са фирмите за пътно поддържане, имаме готовност. Превантивно ще затваряме за почистване по-тежките участъци от пътната мрежа, след което ще ги пускаме за движение“, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството (в оставка) Лиляна Павлова във връзка с очакваното влошаване на времето тази седмица.

Според актуалната прогноза на Българската академия на науките, над страната ще премине студен атмосферен фронт от югозапад. Над цялата страна ще има валежи от сняг, които ще продължат до петък, а през почивните дни ще има ново рязко застудяване и опасност от поледици. Извънредно положение, обаче, не се очертава, коментира още Павлова.

Към момента по-сериозно е положението в Родопската част, където се въвеждат ограничения за движение на товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета. Подобен тип ограничения ще са факт за високите планински части, заедно с изискването ТИР-вете да са задължително с вериги.

"Там, където се налага, ще затваряме пътища", категорична бе министър Павлова. Регионалният министър в оставка апелира през медиите фирмите, които поддържат републиканската и общинска пътна мрежа, да изпълняват стриктно задълженията си по договорите и да не изтъкват липсата на материали като слабост при пътната поддръжка.

"Няма да приемаме категорично оправдания с липсата на инертни материали или недостатъчно количество от тях. Ще налагаме сериозни санкции на фирми, които пестят от материали, не слагат достатъчно или се оправдават с изчерпване на сол, луга и др.", подчерта министър Павлова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега