Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Парламентът каза "Да" на Закона за шума на Симеонов

Парламентът каза "Да" на Закона за шума на Симеонов

Вместо до 7:00 часа сутринта, тишина ще трябва да пазим от 23:00 до 8:00 часа.

Народното събрание прие на първо четене Закона за шума на Валери Симеонов. Текстът бе подкрепен от 127 депутати, докато 17 души гласуваха с "против", а 10 се въздържаха. Промените въвеждат строги ограничения за шума от заведенията през нощта и налага нови, по-високи санкции за нарушителите.

Вместо до 7:00 часа сутринта, тишина ще трябва да пазим от 23:00 до 8:00 часа. В този диапазон откритите площи в зоните и териториите, предназначени за жилищно строителство, рекреационните зони и териториите със смесено предназначение озвучаването ще бъде ограничено. Същото важи и за силната музика от пътните и плавателните превозни средства, предназначени за спорт, туризъм и развлечения и водноатракционни услуги, както и зареждането на обекти.

Ограничеинята не важат за гари, автогари, аерогари и системи за предупреждение при бедствия, отбелязва се в законопроектът. По предложение на Симеонов, контролът ще се осъществява от МВР. През деня отговорни за опазването на околната среда от шумове остава на РЗИ.  

Въвежда се изискване озвучаването на открито да става само с озвучителни средства с монтирани автоматични регулатори, контролиращи нивото на звука така, че то да не е по-високо от нормативно определените гранични стойности.

Предлага се регионалните здравни инспекции да издават становище като част от процедурата по заявяване на работното време пред общинските и районните администрации. Целта е осигуряване на акустичен комфорт на живеещите в сгради, част от които са търговски или производствени обекти, се обяснява в мотивите, предава Нова телевизия.

"Ограниченията важат и за курортите, там почиват хора. Не виждам драматично да се въведе една по-крайна мярка. Кое е по-страшно - необезшумена дискотека, която побърква целия несебърски залив, или запечатано заведение заради неиздаден касов бон", коментира вицепремиерът. По думите му, курортите нямали нужда от специален режим.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега