Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Парламентът освободи предсрочно управителя на НЗОК

Парламентът освободи предсрочно управителя на НЗОК

Напускането му е по негово собствено желание, във връзка със здравословното му състояние.

Народното събрание реши предсрочно да прекрати мандата на проф. Камен Плочев като управител на НЗОК. Напускането му е по негово собствено желание, във връзка със здравословното му състояние.

В доклада на Комисията по здравеопазване се посочва, че на 12 юни 2018 г. е постъпило писмо от председателя на Надзорния съвет на НЗОК. В него се посочва, че в касата е получено писмо от управителя проф. Камен Плочев, с което той уведомява, че през последните 3 месеца е отсъствал поради заболяване и не е могъл да изпълнява служебните си задължения. Той допълва, че няма да е в състояние да изпълнява задълженията си минимум още един месец.

Предвид изложеното, проф. Плочев смята, че тези факти изискват вземане на решение относно това дали той е в състояние да продължава да изпълнява длъжността управител на НЗОК. Според него законът трябва да бъде спазен.

Припомняме Ви, че проф. Плочев бе приет в болница в края на месец февруари. Оттогава досега функциите му се изпълняват временно от подуправителя д-р Йорданка Пенкова. Малко преди да постъпи в болница, проф. Плочев влезе в конфликт със здравния министър, който на свой ред поиска оставката му.

Тогава бъдещият бивш началник на Здравната каса посочи, че не възнамерява да се откаже от поста си и посочи, че министърът няма право да иска това от него. Поводът за скандала бе писмо до Народното събрание и парламентарните групи, в което проф. Плочев посочвал и аргументирал необходимостта от актуализация на бюджета за здраве.

Проф. Плочев заема поста от 2017-а година. Мандатът му трябваше да приключи през 2022 година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега