Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Парламентът прие окончателно промените в ГПК

Парламентът прие окончателно промените в ГПК

Промените са по инициатива на омбудсмана Мая Манолова.

Народното събрание прие на второ четене измененията в Гражданския процесуален кодекс (ГПК). Промените са по инициатива на омбудсмана Мая Манолова и целят да сложат край на практиката българските граждани да бъдат съдени, без да знаят. Общо пет от шестте предложени от обществения посредник нови текстове бяха приети.

Длъжниците вече ще могат да плащат в рамките на съдебния процес и поискано плащане, без да стигат до частен съдебен изпълнител. Въвежда се пропорционалност между наложените репресивни и изпълнителни мерки върху длъжника и размера на дълга. Причината, поради която омбудсманът настоя за тази промяна, е досегашната практика на ЧСИ за дълг от 100 лв. да се блокират всички банкови сметки и цялото имущество на длъжника.

С друга промяна се преустановява възможността да се продават имоти на безценица. Освен това ще има възможност да се възразява срещу оценката на недвижимия имот, на която се продава жилището. Предвижда се още таван за таксите и разноските в изпълнителното производство за гражданите, които не са си платили след уведомяване.

"Шестата кауза, която се отнася за ограничаване на свръх привилегиите на банките, не е свалена от нашето внимание. Напротив, още от утре, както се договорихме с юристите от Патриотичния фронт, започваме работа по изработването на текстове, които да дадат възможност на гражданите да проверяват верността на сметките, които претендират срещу тях банките", каза омбудсманът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега