Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Парламентът реши прагът за плащанията в брой да остане 10 000 лева

Парламентът реши прагът за плащанията в брой да остане 10 000 лева

Промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс бяха приети на второ четене в Пленарна зала.

Парламентът реши прагът за плащанията в брой да остане 10 000 лева. Промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс бяха приети на второ четене в Пленарна зала. С измененията се прецизират текстове, които ще подобрят ефективността на прилагането на закона по отношение на ангажиране на отговорност на трети лица за непогасени задължения за данъци и осигурителни вноски на задължени юридически лица. Разширява се кръгът на лицата, по отношение на които може да се ангажира отговорност.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова обясни, че с промените се създава възможност данъчната администрация да търси отговорност, когато фирми прехвърлят дяловете си на социално слаби лица.

С промените народните представители въведоха и правилата на две европейски директиви за автоматичен обмен на информация в областта на данъчното облагане. Целта е по-ефективна борба с укриването на данъци.

Народното събрание прие процедурни правила за предлагане и избор на управител на НОИ. Предложения ще могат да правят народни представители, парламентарни групи и неправителствени организации чрез парламентарните групи. Номинациите ще се внасят в Комисията по труда, социалната и демографката политика в 14-дневен срок след приемането на правилата, там ще бъде и изслушването на претендентите. Те ще бъдат проверявани за принадлежност към бившите спецслужби.

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за електронния документ и електронния подпис. Със законопроекта се прави промяна, свързана с издаването на квалифицираните удостоверения.

Предвижда се Комисията за регулиране на съобщенията да е националният контролен орган, осъществяващ надзора върху дейността на доставчиците на удостоверителни услуги. На нея е възложена и дейността по създаването, поддържането и публикуването на националните доверителни списъци на лицата, предоставящи удостоверителни услуги и квалифицирани удостоверителни услуги.

Предвижда се Изпълнителната агенция "Българска служба за акредитация" да определя организациите, които следва да сертифицират устройствата за създаване на квалифицирани електронни подписи и печати.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега