Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пастор, разследван за детска порнография, ще бъде предаден на британските власти

Пастор, разследван за детска порнография, ще бъде предаден на британските власти

Даниел Ричард Ериксон-Хил е в ареста от 24 октомври, когато беше задържан от полицията след пасторска проповед в наета от него къща край село Самуилово.

Британският пастор Даниел Ричард Ериксон-Хил, издирван от въвВеликобритания за сексуална експлоатация на деца, детска порнография икомпютърни престъпления, ще бъде предаден на властите на Острова.

Днес състав на Бургаския апелативен съд потвърди решението на Окръжен съд - Сливен, с което седопуска изпълнението на Европейска заповед за арест, издадена от окръжен съдияот Магистратски съд в Уестминстър, Лондон, Великобритания. 

В заповедта е посочено,че английският гражданин се издирва от 13 октомври 2016 г. след като не се е явилна съдебен процес, по предявени обвинения засексуална експлоатация на деца, детска порнография и компютърни престъпления, докато е бил подгаранция. За всяка една от престъпните прояви епредвидено наказание лишаване от свобода до 10 години.

В документа изрично сеотбелязва, че запитванията на властите са показали, че мъжът е заминал заБългария, което нарушава условията за пускането му под гаранция. Това показвати неговите предавания по интернет, пише в решението на Апелативен съд – Бургас.

Пресцентърът на съдаприпомня, че Даниел Ричард Ериксон-Хил е в ареста от 24 октомври, когато бешезадържан от полицията след пасторска проповед в наета от него къща край селоСамуилово.Според въззивният съдебен състав решението наОкръжен съд - Сливен е правилно и законосъобразно и следва да бъде потвърдено.

Притози вид наказателно производство съдът няма правомощия да проверяваобосноваността на обвинението или съдебното решение на искащата държава, а саморедовността на издадената Европейска заповед за арест и наличието на условиятаза предаване на лицето. 

Становището и на втората инстанция е, че са налице са всички изисквания на закона запредаване на Даниел Ричард Ериксон-Хил на съдебните власти във Великобритания.Английският пастор ще остане задържан под стража до фактическото му предаване запровеждане на наказателно преследване пред съда в Уестминстър.Решението на Апелативенсъд- Бургас е окончателно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега