Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Патриарх Неофит: Бедствените наводнения бяха изпитание за нашата човечност

Патриарх Неофит: Бедствените наводнения бяха изпитание за нашата човечност

"Отново е Рождество Христово и всички ние, заобиколени от най-близките си хора, с трепет посрещаме радостната вест за Въплъщението на Божия Син, вест, която вече повече от 2000 г. ни изпълва с вяра и надежда".

"Отново е Рождество Христово и всички ние, заобиколени от най-близките си хора, с трепет посрещаме радостната вест за Въплъщението на Божия Син, вест, която вече повече от 2000 г. ни изпълва с вяра и надежда. „На земята мир, между човеците благоволение!” ­ пеят ангелите край Витлеем в Рождественската нощ. В тази тиха празнична вечер, когато си спомняме Рождението по плът на Господ Иисус Христос, пожелавам на всички вас, скъпи сънародници, да усетите този евангелски мир в душите си, към който светиите се стремят цял живот.Мирът и радостта, които даром изобилно се изливат върху нас в светлите и тържествени дни на празника Рождество Христово, нека подобно на Витлеемската пътеводна звезда да ни направляват по пътя ни през това бурно житейско море и да ни укрепяват в скърбите, а в радостните ни дни да ни направят щедри и любвеобилни към всички хора около нас", пише в словото на патриарха.

Той пожела на българите да не затваряме очите си и да не отвръщаме сърцата си от онези, които са в скърби и притеснения, които боледуват, живеят в нищета или са самотни. Да им даряваме, без да се щадим, своите усмивки, своето внимание, загриженост и съпричастност.

"През изминалата година неведнъж се обръщахме към вас, призовавайки вашето милосърдие, за да окажете помощ и подкрепа на пострадалите наши сънародници. И аз с благодарност виждах как вашите сърца състрадателно и с готовност откликваха на чуждата мъка и притеснение. Нека Господ да възнагради вашата отзивчивост с изобилните Си благодатни дарове и милости! Бедствени наводнения сполетяха не едно и две селища в България, взеха човешки жертви, оставиха скърбящи и сиротни близките на загиналите, мнозина загубиха имуществото си и най-необходимото за преживяването си.

Това беше изпитание за всички нас, изпитание за нашата човечност и способност да съчувстваме и състрадаваме, готовност да отделяме от своето, за да облекчим мъката на другия, готовност да отделим от своето време, сили и средства, за да помогнем, да утешим онези, които са в отчаяние и безнадеждност.Тези бедствия бяха и подсещане за всички нас колко несигурно и преходно е всичко в този свят и че когато загубим в един миг всичко, което сме считали за източник на сигурност и щастие, онова, което ни остава, са вярата, надеждата и любовта.С отеческа любов ви пожелавам, скъпи братя и сестри, радостно посрещане на празника Рождество Христово. Нека Христос, чието Рождество по плът ние днес възпоменаваме, да бъде наша обща радост и неизчерпаем извор на надежда и упование в този несигурен и изменчив свят", завършва словото.

Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще оглави празничното богослужение за Бъдни вечер в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", на която ще присъства и президентът на България. Служението ще започне в 18:00 часа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега