Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Патриарх Неофит благослови всички българи по случай Коледа

Патриарх Неофит благослови всички българи по случай Коледа

Патриарх Неофит благослови всички българи по случай Коледа. В патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" той отслужи празничната Света литургия за Рождество Христово, която продължи повече от два часа. Сред гостите на тържественото богослужение бяха президентът Росен Плевнелиев и премиерът Пламен Орешарски, който призова да бъдем по-смирени на този ден.

Патриарх Неофит благословивсички българи по случай Коледа. В патриаршеската катедрала "СветиАлександър Невски" той отслужи празничната Света литургия за РождествоХристово, която продължи повече от два часа. Сред гостите на тържественото богослужение бяха президентът Росен Плевнелиев и премиерът Пламен Орешарски, който призова да бъдем по-смирени на този ден.

Патриархът се обърна към мирянитес призив да "се обърнем към Бога, за да преодолеем трудностите и да излезем сдостойнство и от най-тежките изпитания."

"Днес,когато сърцата ни са раздирани от смут и безпокойство за утрешния ден, раздории противопоставяне, ние повече от всякога изпитваме необходимост да се вслушамев гласа на идващия спасител, да се изпълнят душите ни с чиста детска радост иблажен мир, които озарили пастирите," каза още Патриархът. След това пожела навсички Честито Рождество и благословена и мирна 2014 г.

НовиятВарненски и Великопреславски митрополит Йоан, който бе въдворен само преди двадни, отслужи първата си празничнаСвета Божествена литургия в катедралния храм „Св. Успение Богородично". За богослужението в храма се стекоха многомиряни, които през тази година освен Рождество Христово, празнуват и избиранетона своя нов владика.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега