Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Патриотите решиха да продължат подкрепата си към правителството

Патриотите решиха да продължат подкрепата си към правителството

Изтече срокът, поставен от Патриотичния фронт към властта, в който правителството трябваше да се справи със седемте "спешни задачи", определени от парламентарната група на коалицията. Днес "патриотите" решиха, че няма да излизат в опозиция, въпреки че част от ангажиментите не са напълно спазени. Парламентарната група ще продължи подкрепата си към правителството.

Изтече срокът, поставен от Патриотичния фронт към властта, в който правителството трябваше да се справи със седемте "спешни задачи", определени от парламентарната група на коалицията. Днес "патриотите" решиха, че няма да излизат в опозиция, въпреки че част от ангажиментите не са напълно спазени. Парламентарната група ще продължи подкрепата си към правителството.

Новината бе оповестена от съпредседателите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов след общо заседание на коалицията. Симеонов пое ангажимента парламентарната група да продължи работата си и да упражнява строг контрол върху изпълняването на ангажиментите през следващите три месеца.

Вчера Симеонов и Каракачанов се срещнаха с премиера Бойко Борисов и министи. Разговорите продължиха няколко часа и преминаха през всичките седем основни проблема. Според съпредседателите, срещата е била продуктивна, а по-голямата част от ангажиментите са изпълнени. Двамата подчертаха, че не за всички проблеми е бил в сила едномесечния ултиматум. За някои от условията 1-ви юли е бил срокът, в който трябва да се започне работа по изпълнението им.

Припомняме ви, че ултиматумът бе поставен в края на месец май. В декларация на Патриотичния фронт бяха отбелязани седемте най-наложащи проблема, които според коалицията трябваше да се разрешат до 1-ви юли. В противен случай "патриотите" заявиха, че ще оттеглят подкрепата си към правителството. В сряда срокът бе удължен с два дни.

Ето и седемте задачи:

"1. Незабавно премахване на всички незаконни постройки на територията на кв. „Кремиковци“, с. Марчево, общ. Гърмен, за които е приключила процедурата по премахване. Ангажиране на институциите да завършат законовите си задължения по установяването на законосъобразност на останалите постройки и превеждането на нормите на ЗУТ в действие.

2. Предприемане на спешни мерки за овладяване на битовата престъпност, която тероризира огромни райони от страната.

3.  Разглеждане в комисии и гласуване в пленарна зала на текстовете, предложени от „Патриотичен фронт”, в ЗИД на Избирателния кодекс. В случай че не бъде прието задължителното гласуване без референдум, „Патриотичен фронт” настоява за приемане на текста за активната регистрация и увеличаване на санкциите за купуване и продаване на гласове.

4. Започване на изграждането на защитните съоръжения по границата с Турция и възстановяване в срок до 1 юли 2015 г. на увредените участъци от тях.

5. Недопускане на увеличаването на цената на електроенергията и предприемане на административни мерки от енергийните дружества и Министерство на енергетиката за прекратяване на мащабните злоупотреби и кражби в бранша.

6. Завършване на необходимите законови нормативни промени за ограничаване незаконната сеч и износ на дървесина.

7. Решаване на институционалните проблеми, свързани с българските общности зад граница. Приемане на промените, предложени от „Патриотичен фронт“, в Закона за българите, живеещи извън Република България.”

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега