Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пациенти с бъбречни заболявания впечатлени от най-новия диализен център в Бургас

Пациенти с бъбречни заболявания впечатлени от най-новия диализен център в Бургас

Над 60 пациенти с бъбречни заболявания от Бургас и региона посетиха най-новия диализен център в морския град. Разделени в три отделни сесии, в рамките на Деня на отворените врати, пациентите имаха възможността да се запознаят отблизо с дейността, екипа и апаратурата на клиниката. Домакини бяха медицинският директор на клиниката – д-р Николай Тодоров, главна сестра Бисерка Николаева и административният мениджър Силвия Гюлева.

Над 60 пациенти с бъбречни заболявания от Бургас ирегиона посетиха най-новия диализен център в морския град. Разделени в триотделни сесии, в рамките на Деня на отворените врати, пациентите имахавъзможността да се запознаят отблизо с  дейността, екипа иапаратурата на клиниката. Домакини бяха медицинският директор на клиниката – д-рНиколай Тодоров, главна сестра Бисерка Николаева и административният мениджърСилвия Гюлева.

„Искам да Ви уверя, че в диализен център „NephroLife“ ще работим свсички най-съвременни медикаменти. Нищо няма да бъде ограничавано и нищо нямада бъде спирано. Тук ще бъдат предписвани индивидуални схеми на лечение наболните, ще се осигурява всичко необходимо на пациентите“, заяви д-р Тодоровпри срещите с диализни пациенти и техните близки.

Д-рТодоров работи в сферата от самото създаване на хемодиализата у нас, вече 40години. Специализирал е в чужбина дълги години, за да пренесе в страната нимеждународната експертиза, която се възприема от специалистите и в момента. Над3000 пациенти са преминали през вещите ръце на д-р Тодоров за поставяне насъдов достъп. Експертът е и консултант при всички случаи с усложнения.

„Хубаво е да има частни диализницентрове, за да може не само да има конкуренция, но и да има право на избор запациентите. Обиколил съм всички диализни центрове у нас. Това е клиника севропейски стандарт, мога да твърдя най-добрата на Балканите“, коментираВалентин Георгиев – председател на пациентската организация на болните на диализа.  

Специализираната клиника в Бургас разполага с две общи зали, както и с двепо-малки, осигуряващи по-голямо уединение за пациентите с придружаващизаболявания. Те са оборудвани с апарати от последно поколение, телевизори синдивидуални слушалки за всяко диализно легло, Wi-Fi със свободен достъп, стойки за таблет,книга или лаптоп.

Климатичната система е централна, като оборудването емодерно изградено, така че да осигурява равномерна температура във всяка зонана центъра. Всеки пациент ще получава лека закуска и напитка по време напрестоя си, като менюто представлява селекция от здравословни храни, сандвичи спълнозърнест хляб, качествени продукти, съобразени със специфичните нужди надиализните пациенти.

Центърът разполага със съблекални за мъже и жени,обзаведени с индивидуални шкафчета за лични вещи. „Всички тези удобства няма даподлежат на каквото и да било доплащане от страна на пациента“, подчерта г-жаГюлева. Оборудването и обзавеждането на центъра са финансирани от израелскиинвеститори, които управляват здравни заведения в целия свят. Неслучайноконсултант на центъра е проф. Дорон Шварц - ръководител на отделението понефрология и диализа в Ихилов Сурас, една от най-големите болници в Израел.

Специалистите са подготвени и за работа с пациенти спридружаващи диагнози, които ще получават специфично консултиране. За болнитеот хепатит В и С, например, ще консултира д-р Косева, която ще оказва помощ принасочване към специалист и назначаване на комбинирана терапия за тяхнотоцялостно излекуване, уточни д-р Тодоров. На разположение за консултации ще имадиетолог и психолог.

Диализният център ще работи на три смени, включително всъбота. Медицинският персонал ще бъде на разположение на пациентите, като всекиот тях може да търси консултации на място или по телефона. Осигурен е итранспорт, както и безплатен паркинг за тези, които предпочитат да използватличен автомобил.

Центърътразполага с всички необходими разрешения от здравните власти и ще стартира работа с пациенти от началото на месец юли.Официалнотому откриване е насрочено за 18 юли.  Тоще се осъществи с подкрепата на Посолството на Израел у нас, Министерството наздравеопазването, кмета на Бургас Димитър Николов и зам.-кмета по здравеопазване д-р Лорис Мануелян.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега