Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Пепеляшка" се завръща на бургаска сцена с Емил Йорданов в ролята на принца

"Пепеляшка" се завръща на бургаска сцена с Емил Йорданов в ролята на принца

Сюжетът на приказната история е режисиран от проф. Хикмет Мехмедов.

Балетът по музика на Сергей Прокофиев "Пепеляшка" сезавръща в програмата на Държавна опера – Бургас. Утре вечер от 19 часа насцената ще излязат Веса Тонова, солист на бургаската опера, като самата Пепеляшка, примата набургаската културна институция Галина Калчева, а предварително обявеният вафиша солист Даниел Тичков отстъпва мястото си на Емил Йорданов. Сюжетът на приказната история е режисиран от проф. ХикметМехмедов.

Спектакълътима и сантиментална стойност за почитателите на ненадминатия сценограф ихудожник Борис Стойнов. Неговото присъствие остава на сцената чрез приказнитедекори, сред които ще се играе постановката. Атрактивните костюми на балеринитепък са дело на съпругата му Цветанка Петкова – Стойнова и както винаги ще сеотличават с лекота, пищност, ръчна изработка на всеки един детайл и характернаразпознаваема изящност и стил.

Балетът„Пепеляшка“ е базиран на приказката на Шарл Перо. Първоначално написването набалетна творба по нея е възложена на Чайковски, но композицията не сереализира. Сергей Прокофиев пише произведението си между 1940 и 1944 година,прекъсван от хитлеристките нашествия в Русия през Втората световна война.

Композицията му е възложена от Театъра за опера и балет „С. М. Киров“ в СанктПетербург, но след войната премиерата се осъществява в московския Болшойтеатър. В главните роли влизат световноизвестните прими Галина Уланова и ОлгаЛепешинская. Творбата е посрещната с овации, а колегата на Прокофиев, ДмитрийШостакович, публично изказва адмирации.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега