Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Песни, танци, бира и морски вкусотии в първата Седмица на рибата в Бургас

Песни, танци, бира и морски вкусотии в първата Седмица на рибата в Бургас

"Целта е след 2-3, може би 5 години, бургаският Фестивал на рибата да стане известен поне наполовина колкото Октоберфест", коментира общинският съветник Ангел Божидаров.

Песни, танци, бира, вино и морски вкусотии ни очакват в първата Седмица на рибата в Бургас. Тя ще се проведе през септември на Морска гара и ще събере на едно място майстори от региона, самодейни състави и любители на рибните деликатеси.

Най-новият фестивал бе предложен от група общински съветници, на чело с Ангел Божидаров, през пролетта. Идеята им бе одобрена още на редовното заседание през март, като първоначалният план бе Фестивалът на рибата да се провежда ежегодно през втората седмица на септември. Тази година все още няма точна дата за начало на рибната седмица, тъй като на Морска гара, която ще бъде домакин на инициативата, все още текат ремонти, обясни Божидаров пред репортер на "PoligrafF".

В началото на идната седмица, вероятно около редовното заседание на Общински съвет, вече ще знаем дали съоръжението ще е готово да посреща гости още в началото на новия месец, или събитието ще бъде отложено с 1-2 седмици. Но фестивал със сигурност ще има, увери ни Божидаров. Организацията е в напреднал стадий. Фестът ще продължи една седмица, като заявки за участие вече са подали майстори на рибата и морските дарове, производители на бира, вино и биопродукция, занаятчии и др.

"Възложили сме на архитекти да направят разпределението. Ще има множество малки обекти, за да приемем възможно най-много желаещи да участват. Тази година те няма да заплащат наем. Освен това, на Морска гара ще бъде изградена сцена, където през цялата седмица на обяд и надвечер ще има развлекателна програма", обясни още общинският съветник, инициирал организирането на феста.

Тази година участие ще вземат състави за фолклорна и модерна музика и танци. Ангажирани са най-вече местни самодейни състави, което няма да утежни общинския бюджет, но със сигурност ще осигури много забавления за гостите на феста. Амбицията е едноседмичното събитие да се превърне в традиция, която да привлича все повече наши и чужди гости "на хапка и пивка" в Бургас през септември.

"Целта е след 2-3, може би 5 години, бургаският Фестивал на рибата да стане известен поне наполовина колкото Октоберфест. След като немците успяха да превърнат подобно народно развлечение в европейски фестивал, защо ние да не можем да направим седмицата на рибата и морските деликатеси също толкова популярно събитие", коментира още Божидаров с усмивка. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега