Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пет дружини коледари нарекоха в Поморие за здраве и благополучие

Пет дружини коледари нарекоха в Поморие за здраве и благополучие

„Живеем в модерен свят на съвременни комуникации, но често забравяме да общуваме истински. Благодаря на всички Вас и на Вашите учители, за това че сте подготвени така добре и че съхранявате тези прекрасни наши традиции и обичаи”, каза кметът Иван Алексиев. Заедно с председателя на Общински съвет Адам Адамов кметът поднесе на всяка дружина топли кравайчета и кошници с лакомства.

Според повелите на народа подготовката на коледаритезапочва точно от Игнажден. Разучават се коледни песни, създават се коледарскидружини и се определя станеник на всяка група – млад мъж с артистична душа,щедра ръка и добро сърце.

Смята се още, че по това кой пръв ще влезе вдома ни на 20 декември се гадае каква ще бъде и цялата следващагодина. Ето защо едва ли има по-подходящи „полазници” от усмихнатите коледарина СУ „Иван Вазов” – Поморие, които днес прекрачиха прага на Общината.Левентите от 10, 11 и 12 клас гостуваха в кабинета на кмета Иван Алексиев ипожелаха на стопанина берекет, благополучие и здраве.

Още 4 дружини гостуваха в общината в дните предиИгнажден. Подготвили песни и наричания от съкровищницата на българския фолклор,коледарчетата от ДГ „Веселушко” – Поморие, ДГ „Детелина” – Поморие, ДГ „Теменуга” – Ахелой и ДГ „Детски свят” – Гълъбец прогониха всяко зло ипредизвикаха доброто настроение на всички.

„Живеем в модерен свят на съвременни комуникации, ночесто забравяме да общуваме истински. Благодаря на всички Вас и на Вашитеучители, за това че сте подготвени така добре и  че съхранявате тези прекраснинаши традиции и обичаи”, каза кметът Иван Алексиев. Заедно с председателя наОбщински съвет Адам Адамов кметът поднесе на всяка дружина топли кравайчета икошници с лакомства.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега