Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пет калорични постни храни

Пет калорични постни храни

Широко разпространено е схващането, че постната храна е диетична и от нея не се пълнее. Въпреки това, "законите" на здравословното хранене повеляват, че всяко полезно нещо може да бъде и вредно, ако прекалите с количеството. Подбрали сме пет храни, които трябва да бъдат част от хранителния Ви режим по време на религиозните пости или безмесната диета.

Широко разпространено е схващането, че постната храна едиетична и от нея не се пълнее. Въпреки това, "законите" наздравословното хранене повеляват, че всяко полезно нещо може да бъде и вредно,ако прекалите с количеството. Подбрали сме пет храни, които трябва да бъдатчаст от хранителния Ви режим по време на религиозните пости или безмесната диета.Те обаче могат да се отразят на килограмите Ви, ако прекалявате с тях.

1. Растителните мазнини все пак са мазнини. Може да се лишитеот тежките, тлъсти меса, но ако подправяте диетичната си салата с обилноколичество олио или зехтин, положителен ефект върху талията Ви, едва ли ще има.

2. Тропическите плодове като банани, манго, папая, ананас сабогати на естествени захари. Те ни дават много енергия и витамини, вкусни иароматни са, но ако прекалим с тях, може да ги превърнем във вреден начин датрупаме килограми. Същото важи и за сушените плодове, които съдържат същотоколичество витамини и полезни вещества. Те обаче са по-богати на калориии захари от свежите плодове.

3. Картофите са прекрасен източник на фибри и витамин С. Те са и основна част от постното меню. Вникакъв случай не трябва да се лишавате от тях. Прекомерната консумация, обаче,може да се отрази върху теглото Ви.

4. Същото важи иза варивата. Те са полезен източник на фибри и могат да бъдат съюзник в борбатас килограмите. Ако не прекалявате с тях. Боб, граф, леща и т.н. ще Ви заситят вмалки количества. Ако заложите на големи порции, рискувате да увеличите размера– в една чаена чаша се съдържат между 150 и 250 калории.

5. Авокадото есред суперхраните, възхвалявани от нутриционистите заради високото съдържаниена антиоксиданти, вталяващи фибри и полезни за сърцето мазнини. Въпреки това,този плод трябва да присъства умерено в диетата ви, ако целта ви е да сеосвободите от излишните килограми. В едно средноголямо авокадо се съдържат над350 калории, което го прави пълноценна храна, но висококалорична гарнитура къмосновното ви ястие.

Всъщност, повечето "диетични" храни са нож с две остриета. Това, че един продукт се смята за "вталяващ" не означава, че можете да консумирате неограничени количества от него. Вместо това заложете на балансираната и разнообразна диета - сигурен ключ към здравото и елегантно тяло.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега