Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пет натурални лека срещу пърхот

Пет натурални лека срещу пърхот

Пърхотът е широкоразпространен проблем, който засяга както мъже, така и жени. Причинителите могат да бъдат различни - суха кожа; гъбична инфекция; алергична реакция; дефицит на витамините В1, В2, В6; хормонално или дерматологично заболяване.

Пърхотът е широкоразпространен проблем, който засяга както мъже, така и жени. Причинителите могат да бъдат различни - суха кожа; гъбична инфекция; алергична реакция; дефицит на витамините В1, В2, В6; хормонално или дерматологично заболяване. А резултатите са не само естетически неприятни. "Снежинките" по раменете често са придружени от сърбеж и болка.

В случай че състоянието е тежко, съветът на специалистите е да се обърнете към дерматолог, който да установи причината и да предпише съответното лечение. Но при по-леки случаи повечето от нас посягат към специализирани продукти за борба с пърхота. Но, както в повечето случаи, най-ефективни и полезни се оказват естествените, природни лекове.

Такъв е кокосовото олио, обяснява американският дерматолог Гийта Шах. То се бори с гъбичните популации, предизвикващи лющенето на скалпа. Съветът на специалиста е да втрием малко количество в корените на косата и да оставим най-малко 30 минути, а защо не и цяла нощ, пише "Healt.com". Отмиването е трудно заради мазнината, но природният продукт може да има бърз и положителен ефект.

Един от най-разпространените природни лекове срещу пърхот е ябълковият оцет. Заради високото си pH той също успешно се бори с гъбичките по скалпа, но заради киселинното си съдържание е по-лесен за отмиване. Не слагайте, обаче, оцетът директно върху кожата, за да избегнете раздразнение. Най-подходящ е разтвор в съотношение 1:1 оцет и вода. Намокрете със сместа корените и оставете за 15 минути. След това отмийте.

Салициловата киселина също спомага срещу образуването на пърхот. Освен това аспиринът е доста достъпен фармацевтичен продукт. Стритите таблетки можете да смесите с шампоана, който използвате, или да добавите към праха вода, за да постигнете консистенция на маска за коса.

Към шампоана си можете да добавите и масло от чаено дърво. То има мощно противовъзпалително действие, което ще пребори инфекцията по скалпа, за да Ви освободи от сърбежа и раздразнението на кожата.

Същото се отнася и до широко употребяваното Алое Вера. Растението не се бори с гъбичната инфекция, но има силно противовъзпалително действие и облекчава симптомите като сърбеж и болка. Освен това оставя усещане за свежест.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега