Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пет писмени работи бяха анулирани на днешната матура

Пет писмени работи бяха анулирани на днешната матура

На днешния изпит по предмет по избор се явиха 42 184 зрелостници.

Пет писмени работи бяха анулирани на днешната втора задължителна матура. Това е десет пъти по-малко от миналата година, когато бяха анулирани 51 изпитни работи, посочват от МОН. Изпитите на двама зрелостници са били прекратени заради опити за преписване с класически "пищови", а на останалите - заради наличие на втори телефон.

Двама абитуриенти са приключили преждевременно матурата си по география, други двама по биология, а един - по математика. Два от опитите за преписване с втори телефон са в София – в Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов“ и в Националната търговско-банкова гимназия.

Третият случай е от Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в Петрич. Абитуриент, който полагал изпита си по биология в СУ „Христо Смирненски“ в Койнаре, област Плевен,  опитал да смени плика с писмената си работа с друг ученик от същата зала.

Заявления за явяване на втората матура по предмет по избор подадоха 53 679 зрелостници. От тях бяха допуснати 44 305, а се явиха 42 184. За втора поредна година най-масовият изпит беше по биология и здравно образование. В него участваха 12 548 души. На второ място е изпитът по английски език. Положиха го 11 460 абитуриенти. 18 зрелостници се явиха на изпит в българските училища зад граница. Най-много – шестима, държаха биология и здравно образование, а други петима – английски език.

В третия модул по английски език младежите можеха да избират между две теми за есе - "Това беше най-важният ден в моя живот" и "За какво е училището?". Темата по история беше "Как хан Крум и хан Омуртаг постигат териториално разширяване и утвърждаване на българската държава в Югоизточна Европа?", а по география зрелостниците трябваше да покажат знанията си за "География на туризма в България".

На днешното национално външно оценяване (НВО) след седми клас по математика се явиха 53 655 ученици. От тях 39 681 са писали по втория модул. Анулирани са две писмени работи, а миналата година само една.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега