Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пет развенчани мита за грижата за косата

Пет развенчани мита за грижата за косата

Когато сезоните се сменят, обикновено това се отразява на кожата и косата. През пролетта и лятото те изискват по-специална грижа, за да запазят блясъка и да избегнат увреждането. Това ни кара да прибягваме до някои "хитрини", които обаче може да се окажат напълно ненужни.

Когато сезоните се сменят, обикновено това се отразява на кожата и косата. През пролетта и лятото те изискват по-специална грижа, за да запазят блясъка и да избегнат увреждането. Това ни кара да прибягваме до някои "хитрини", които обаче може да се окажат напълно ненужни. Предлагаме ви списък от пет мита, разбити на пух и прах от специалистите.

1. Честото подстригване води до по-бърз растеж на косата. Да, ама не! Много често при смяна на сезоните тичаме при фризьора всяка седмица, убедени, че така косата ни ще се възстанови по-бързо, косопадът ще спре и ще се радваме на по-гъста и здрава коса.

Истината е, че подстригването въобще не влияе на косопада. Растежът зависи от скалпа, не от сухите ви краища. В този ред на мисли, подстригването има единствено оптически ефект като отнема от мъртвите и сухи връхчета. Ако страдате от сезонен косопад, по-добре е да заложите на продукти, които да подхранят скалпа, масажи с масла, витамини и маски.

2. Боядисването винаги води до изтощаване! Всъщност не. Според специалисти, косата ни страда единствено при изсветляване и обезцветяване. Причината е, че химикалите в тези бои изтъняват косъма и го изсушават. Ако решите да потъмните косата си, това може дори да заздрави косъма, тъй като тъмната боя не атакува структурата на косъма.

3. За здрава и красива коса са необходими единствено правилните продукти. Това също е мит. Вярно е, че подходящия шампоан, балсам, маска или ампула ще подхранят косата ни, но това далеч не е достатъчно. Здравословното хранене и хидратацията са най-решаващия фактор. Ако се храните правилно, можете да избегнете сезонните проблеми и изтощаването на косъма.

Ако сте решили да атакувате плажа с перфектна фигура и започнете диета, това също може да се отрази на косата в този транзитен период между сезоните. Защото и косата, също както цялото ви тяло, има нужда от хранителни елементи - въглехидрати, протеини, мазнини, цинк, желязо, витамин D.

4. Смяната на шампоана е почти задължителна. А дали наистина е така? Всъщност специалистите твърдят, че промяната на продукта не е задължителна, за да имате здрава и красива коса. Ефектът при смяната се дължи по-скоро на факта, че всеки продукт има различно действие. Но няма нищо лошо в това да използвате един и същи шампоан всеки път. Ако пък искате да атакувате различни проблеми, можете да използвате различни продукти в различни дни.

5. Пърхутът е сигнал за изсушаване на скалпа. Често белите прашинки в косата ни карат да си мислим, че страдаме от дехидратация. Но това съвсем не е вярно. Всъщност, пърхутът се причинява от микроорганизми, които обичат мазнините. Заложете на продукти, борещи се с пърхута, а ако състоянието е по-сериозно, потърсете дерматолог.

6. Естественото изсъхване на косата е по-полезно от сешоара. Този съвет сте чували стотици пъти, но според изследване на дерматолози това твърдение може да се окаже далеч от истината. В действителност горещите струи увреждат повърхността на косъма. В същото време, обаче, ако оставите косата да изсъхне сама, това може да навреди на вътрешността на косъма. Причината е по-продължителното излагане на влага. Косъмът набъбва и това е също толкова вредно, колкото и горещите струи. Решението - сушете косата на най-ниската температура на сешоара.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега