Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пет храни, които запазват младостта на кожата

Пет храни, които запазват младостта на кожата

Много са факторите, които изтощават кожата и я карат да изглежда състарена.

Много са факторите, които изтощават кожата и я карат да изглежда състарена. Прекомерното излагане на слънце, замърсения въздух, стреса, неправилното хранене, тютюнопушенето, дехидратацията... За щастие има начин да поддържате външния й вид и без тонове козметика, само като включите в хранителния си режим тези пет храни:

1. Пъстрата плодова салата, включваща горски плодове, праскови, кайсии, портокали и др. Защо са полезни - защото са богати на витамин С, който е от особено значение за кожата ни, тъй като участва в синтеза на колаген.

2. Морковите и тиквата пък съдържат бета-каротен, тъй като се преобразува във витамин А. Освен това, придава и естествен цвят на кожата. Същото се отнася и за сладките картофи, червените и оранжевите чушки и др.

3. Яйцата също са полезни, тъй като са богати на витамините А, В и D, както и елементите селен и калции и др. Те заздравяват кожата и й придават по-здрав вид, правят я по-свежа и я предпазват от вредните влияния на слънцето.

4. Сьомгата, морските дарове и авокадото имат нещо общо помежду си - съдържат важните мастни киселини, необходими на кожата ни. Тези хранителни елементи предпазват клетъчните мембрани и по този начин позволяват на клетките да задържат хранителните вещества и влагата, а това от своя страна води до по-свеж вид и сияйна кожа.

5. Листните зеленчуци и зелето са богати на витамин Е. Той също е важен за формирането на колаген и запазването на еластичността на кожата. Освен това има антиоксидантно действие и се бори с възпаленията, което от своя страна също влияе на външния ни вид.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега