Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петко Йовчев и Сергей Андронов почетни граждани на Бургас

ОбС ще обсъжда и промяна на глобата за паяка
Петко Йовчев и Сергей Андронов почетни граждани на Бургас

Общинският съвет в Бургас удостои със званието „Почетен гражданин на Бургас" арх. Петко Йовчев (посмъртно) и председателят на управителния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас" АД Сергей Михайлович Андронов.

Общинският съвет в Бургас удостои със званието „Почетен гражданин на Бургас" арх. Петко Йовчев (посмъртно) и председателят на управителния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас" АД Сергей Михайлович Андронов.

От НФСБ реагираха остро срещу избора на Андронов. Според Валентин Касабов званието девалвира. Своевременно реагираха на изказването на Касабов от ГЕРБ, които се застъпиха за предложението с аргументите, че Андронов бил най-големият дарител и инвеститор в Бургас.  

"Нефтокомбинатът е едно от малкото предприятия, които се развиват. Имаше опасност рафинерията да бъде затворена, като тогава лобирахме в Москва. Тогава г-н Андронов се застъпи за нас. Домът на нефтохимика също бе дарен на бургазлии", допълни зам.-кметът от Красимир Стойчев.

След изказването общинските съветници пристъпиха към гласуване и в крайна сметка с 32 гласа "за", 6 "против" и 4 "въздържали се" предложението беше прието.

Заседанието на ОбС Бургас продължава с още 58 точки от дневния ред. Сред по-интересните докладни е промяна в глобата, която бургазлии плащат за вдигнатите с паяка автомобили. Предложението е на  зам.-кметът по финанси Красимир Стойчев. Той предлага глобата да варира според района, откъдето е вдигната колата.

Така ако автомобилът е отнесен от центъра, тя ще е най-ниска. Ако е от краен квартал – по-висока. Предложението гласи градът да бъде разделен на три зони. Първата включва ЦГЧ, “Лазур”, “Възраждане”, “Братя Миладинови” и “Зорница”. Втората – “Изгрев”, “Славейков”, “Акации”, “Победа”. В третата влизат комплекс “Меден рудник”, както и кварталите Сарафово, Долно езерово, Горно Езерово, Лозово и Крайморие.

Глобата за репатриране от първа зона ще е 36 лв. без ДДС, от втора – 43 без ДДС, от трета – 52 лв. без ДДС. В момента глобата за паяка е една в целия град – 51,60 с ДДС. Отделно на нарушителите се издава и акт, който в повечето случаи е 20 лв.

Днес общинският съвет ще гласувала и дали Летният театър да носи името на бургаския бард Пламен Ставрев. Ще бъде обсъдена и наредба за изменение и допълнение на наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, както и такива за местните такси и цени за услуги на Общината.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега