Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петков: Само за първото тримесечие правителството е раздало над 300 000 лв. бонуси

Петков: Само за първото тримесечие правителството е раздало над 300 000 лв. бонуси

„Само за първото тримесечие от 2014 година, в част от дирекциите, като в това число не включам мощните дирекции, са раздадени 134 000 лв. бонуси. В рамките на министерствата, са раздадени повече от 300 000 лв. бонуси. Това означава над 1,2 млн. лева годишно". Тези данни представи днес представителя на АБВ – Румен Петков в Бургас.

„Само за първототримесечие от 2014 година, в част от дирекциите, като в това число не включаммощните дирекции, са раздадени 134 000 лв. бонуси. В рамките на министерствата,са раздадени повече от 300 000 лв. бонуси. Това означава над 1,2 млн. левагодишно". Тези данни представи днес представителя на АБВ – Румен Петков вБургас.

Според него, тази практика е обидна и деморализираща за данъкоплатеца ислужителите на държавната администрация.„Началникът на кабинетана МРР – Жанета Жикова получава две държавни заплати и съответно два типабонуси. Как е възможно премиера Орешарски да позволява подобно нещо да сеслучва. Главният секретар на МРР – Климентина Денева е взела 5 555 лв.бонуси. Друга дама в дирекция "Административнообслужване и информационно- комуникационни технологии" – Жана Кадънкова е получила 900 лв., а МагдаленаМакавеева – 830 лв.“, цитира още данни Петков, след което поясни, че тези парине фигурират в официалните разходи на министерствата.

По думите му, в много отслучаите хората не са виновни за това. Според него, в звената на министерстватаработят и много подготвени хора, които си вършат задълженията прекрасно. Тенямат вина за това, че бонусите им не се вмъкват в заплатите, а им се дават „пооколовръстното“, както сам се изрази Петков.

„Най-циничното е, чепартията скочи срещу това явление по вримето на БойкоБорисов, а сега правителството на Орешарски прави същото, но с по-голям замах“, добави Петков. Той пое ангажимент да направинеобходимото, за да се стартират проверки, които да изкоренят тези практики.

Като друг проблем насегашното управление, представителят на АБВ посочи „бордовете – хранилки“. Поинформация на самия Петков, у нас съществуват компании и организации, коитоточат сериозни суми от джоба на данъкоплатеца за нулева дейност. Като примертой посочи летището в Стара Загора. „Вие ако знаете там да сеизвършват някакви полети, аз такава информация нямам. Въпреки това, бордът,ръководен от зайчаря Бойчо Биволарски, месечно струва на данъкоплатеца над15 000 лв.“

Подобни данни представителя на АБВ цитира и по отношение на Националнакомпания „Стратегически инфраструктурни проекти”, където средната заплата еоколо 1 500 лв, а издръжката на борда струва над 20 000 лв. месечно.Петков коментира още, ченамира проектът за временно назначаване на 5 000 души в звената на МВР е„цинична форма на купуване на гласове“.

„Тези хора след 3 месеца ще отново щеостанат без работа. Тази програма нито ще помогне на хората, нито ще намалибитовата престъпност. Какво ще опази един неподготвен човек, ако насреща муизскочат 5-ма бандити?“, запита представителя на АБВ.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега