Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петролната асоциация сезира еврокомисаря за конкуренцията заради касовите бележки

Петролната асоциация сезира еврокомисаря за конкуренцията заради касовите бележки

Българската петролна и газова асоциация се обърна с писмо към европейския комисар за конкуренцията Маргрете Вестагер за притесненията си относно текстове от наредба Н-18 на министъра на финансите, информира NOVA.

Българската петролна и газова асоциация /БПГА/ се обърна с писмо към европейския комисар за конкуренцията Маргрете Вестагер за притесненията си относно текстове от наредба Н-18 на министъра на финансите, информира NOVA.

Според промените в наредбата от 1 октомври тази година на касовите бележки, издавани от бензиностанциите в страната, трябва да се появи нов реквизит: „покупна стойност”. БПГА се обърна към комисар Вестагер, тъй като според Асоциацията подобна информация представлява търговска тайна, която е защитена от европейското законодателство.

Членовете на БПГА се опасяват, че изискванията на наредбата биха нарушили член 101 от Договора за функциониране на Европейския съюз (ДФЕС), както и влизат в противоречие със защитата на търговската информация.

Според БПГА новите текстове в подзаконовия нормативен акт на министъра на финансите създават условия за нарушаване на конкуренцията и са заплаха за европейския общностен пазар.От друга страна, неспазването на изискванията, предвидени в наредбата, ще предизвика налагането на санкции – запечатване на бензиностанции за срок от 30 дни и налагане на имуществени глоби. В този смисъл пред икономическите оператори стои невъзможният избор да нарушат разпоредбите или на националното, или на европейското законодателство.

„БПГА очаква да вземете всички предвидени в правомощията Ви мерки по описания случай”, се казва в писмото до комисар Вестагер.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега