Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петролът с рекордна цена заради ситуацията в Сирия

Петролът с рекордна цена заради ситуацията в Сирия

Цената на петрола се изкачи на най-високите си нива от 18 месеца насам, след като американският министър на отбраната заяви, че военните сили на САЩ са готови да изпълнят евентуална заповед на президента Барак Обама за нападение срещу Сирия, съобщават световните агенции.

Цената на петрола се изкачи на най-високите си нива от 18 месеца насам, след като американският министър на отбраната заяви, че военните сили на САЩ са готови да изпълнят евентуална заповед на президента Барак Обама за нападение срещу Сирия, съобщават световните агенции.

Американският лек суров петрол с доставка през октомври поскъпна до 108,08 долара за барел, ниво, което за последно се наблюдаваше през февруари 2012 година. В Лондон сортът Брент от Северно море достигна до най-високата си цена от шест месеца - 112,64 долара за барел.

Близостта на Сирия до големи производители и доставчици на петрол притесниха пазара. Спирането на производствените съоръжение от протестиращите в Либия също затяга доставките. Суровото производство на петрол в Либия вероятно е паднало под 200 000 барела на ден. Въпреки това някои анализатори твърдят, че има достатъчно доставки на пазара от Северна Америка и Саудитска Арабия.

Междувременно клон на "Ал Кайда" заплаши правителството на Сирия с "вулкан от възмездие" срещу военни обекти в отговор на предполагаемата химическа атака край Дамаск, съобщи Ройтерс. Предупреждението идва от свързаната с „Ал Кайда" терористична групировка „Ислямска държава Ирак". В свое изявление от групировката казват, че ще накажат Сирия за поредицата от убийства, включително предполагаемото нападение с химически оръжия от миналата седмица.

"На срещата между отделните клонове се взе решение да бъде приложен "вулкан от възмездие" в отговор на убийствата от страна на режима срещу наши хора в Източна Гута (б.р. зелен пояс, разположен около Дамаск)", се казва в изявлението.

Съединените щати и техните съюзници се подготвят за евентуален военен удар срещу Сирия, тъй като смятат, че войските на президента Башар Асад са извършили най-жестоката химическа атака след обгазяването на хиляди кюрди по заповед на бившия иракски лидер Саддам Хюсеин през 1988 година. Правителството на Сирия отрича да има участие в атаката и обвинява бунтовниците.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега