Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петте златни правила за детоксикация на организма

Петте златни правила за детоксикация на организма

Според съвременните специалисти по здравословно хранене, тайната на пречистването на организма е в правилните навици, а не в лишенията.

Детоксикацията представлява пречистване на организма чрез прием на определени храни и напитки, които имат антиоксидантно действие, спират възпаленията и подсилват здравето на целия организъм. Преходните сезони са най-подходящи за подобни режими, тъй като тогава тялото ни е подложено на най-голям стрес. Това обаче далеч не е задължително. Някои специалисти твърдят, че е добре да пречистваме организма си регулярно през цялата година.

Когато чуем за детокс, обикновено си представяме екстремна диета, съставена от смутита, сокове, чайове и почти никаква храна. Това обаче не е съвсем вярно, дори не е особено полезно, гласят най-новите тенденции в диетологията. Според съвременните специалисти по здравословно хранене, тайната на пречистването на организма е в правилните навици, а не в лишенията. Днес сме Ви подготвили пет златни правила на детоксикацията, които да следвате за здрав дух и здраво тяло.

1. Течностите наистина са от огромно значение. Забравете за алкохола в периода на детокс. Заложете на "правилните" напитки - чиста вода, вода с лимон, зелен чай и мляко. Тези течности имат специфично действие, което подпомага процеса на пречистване. Водата осигурява необходимата хидратация, а лимоновият сок кара черният дроб да произвежда повече ензими, предава сп. "Health". Млякото също. Зеленият чай пък е богат на антиоксиданти.

2. Раздвижете се! Докато не подсилите кръвообращението си с малко спорт и повече движения, няма как да се освободите от токсините. Освен това, регулярното физическо натоварване подобряват и настроението, правят ни по-енергични и по-оптимистично настроени.

3. Осигурете си достатъчно почивка. Това ще помогне на тялото Ви да се справи с тежката задача да продължи на пълни обороти да обслужва начина Ви на живот, като между временно "ремонтира" повредите, които той му нанася. За пълноценен сън си осигурете прохлада, тишина, тъмнина и спокойствие в спалнята. Изхвърлете оттам устройствата и планирайте така ежедневието си, че да спите по около 7 часа всяка нощ.

4. Не спирайте да се храните, но намалете порциите си. Планирайте повече, но по-оскъдни хранения през деня. Освен това започнете да се храните по-бавно. По този начин ще вкарвате повече кислород с храната и ще се чувствате по-сити. Заложете на храни, богати на фибри, чисти протеини и пробиотици.

5. Погрижете се за кожата си. Ексфолирането преди душ или вана освен че има положителен ефект върху вида Ви, подобрява циркулацията на кръвта. Отпуснете се с вана с минерални соли, които също се абсорбират от тялото Ви и могат да помогнат за подобряване на цялостните функции на организма Ви.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега