Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петър Кънев проведе среща с ръководството на ИАРА

Петър Кънев проведе среща с ръководството на ИАРА

По време на работно посещение в Бургас и региона, председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание Петър Кънев, проведе среща с ръководството на Изпълнителна Агенцията по рибарство и аквакултури и с нейния директор Янчо Янев. Основната тема, разисквана по време на разговорите беше свързана с новия Закон за рибарство и аквакултури.

По време на работно посещение в Бургас и региона, председателятна Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание ПетърКънев, проведе среща с ръководството на Изпълнителна Агенцията по рибарство иаквакултури и с нейния директор Янчо Янев. Основната тема, разисквана по времена разговорите беше свързана с новия Закон за рибарство и аквакултури.

Коментирани бяха проблемите, касаещи облекчаването на работата на рибарите, въввръзка с регулациите на очаквания от дълго време от тях закон. Обсъдени бяха ивъпроси, свързани с издаването на разрешителни за риболов, както и начините за улесняванеработата на физически лица и премахване на изискването  само юридически лица да се занимават с промишленриболов. Засегнат бе и въпросът с изискванията към юридическите лица, които сезанимават с риболов, независимо от дължината на лодката им, да притежаватледогенератор, фризер и касов апарат. Беше споделена тревогата във връзка с бавенето на Закона зарибарството.

Срещата беше проведена по инициатива на Комисията по земеделие иКомисията по Икономическа политика и туризъм в Народнтото събрание, след исканена рибари и риболовни сдружения.  „Три години вече гласуваме в Парламента Закона за изменениеи допълнение на Закона за рибарство и аквакултури, с което налагаме мораториумвърху изискванията към рибари с лодки с дължина под 10 метра. Това обаче неможе да продължава безкрайно”, коментира Петър Кънев след проведенитеразговори.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега