Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пиратски кораб ще води авантюристи на приключения из Бургаския залив

Пиратски кораб ще води авантюристи на приключения из Бургаския залив

Пиратският кораб - "Есмералда" ще води авантюристи на приключения из Бургаския залив. Екипажът ще води бургазлии и гостите на града на обиколка из залива и на морско пътешествие до полуостров Акра.

Пиратският кораб - "Есмералда" ще води авантюристи на приключения из Бургаския залив. Екипажът ще води бургазлии и гостите на града на обиколка из залива и на морско пътешествие до полуостров Акра.

"Есмералда" е над 150 годишен плавателен съд с любопитна история. Реставриран е само преди година, за да добие автентичния вид на истински пиратски кораб. Екипажът ще бъде облечен в пиратски костюми, а част от него ще бъде и туристически гид, който ще води беседи за морето, залива и полуостров Акра. На борда могат да се качат 35 пасажери, които да се впуснат в морски приключения.

От утре (4-ти юни) стартират ежедневните обиколки на Бургаския залив. Панорамните курсове ще се извършват през делничните дни. В рамките на един час, пасажерите ще видят от гледна точка в морето Бургас, кварталите Крайморие и Сарафово, остров Света Анастасия и целия залив. Разходките ще тръгват от Морска гара в 10.00, 11.30,13.00,14.30,16.00 и 17.30 ч.

През уикенда, любителите на морските авантюри ще имат възможността да посетят по море полуостров Акра и едноименната византийска крепост, която бе открита преди няколко години от археолозите. Тази година за първи път комплексът приема туристи. До крепостта се стига пеша или с кола по стария път от Черноморец до Бургас, а вече и по вода.

Достъпни са Централната бойна кула, контролираща през древността достъпа по суша, и крепостната стена. Според археолозите, крепостта е издигната преди около 1500 години. Оттогава досега морското равнище се е вдигнало и водата е заляла голяма част от историческия комплекс. Част от него може да бъде разгледан само по вода, което е и едно от преимуществата на посещението на борда на "Есмералда".

Корабът „Есмералда“ ще отпътува с първите желаещи туристи за крепостта тази събота от 10.00 ч. от Морска гара Бургас. Следващите курсове по тази дестинация на корабчето ще бъдат от 13 и 16 ч. през двата почивни дни. Засега пътешествията до Акра ще се извършват само през уикенда, като организаторите не изключват и разнообразяване на дестинациите, в зависимост от интереса на морските приключенци.

Цената на билетите за панорамна разходка за възрастни е 12 лева, а за деца - 10 лева. Най-малките пътници до 5-годишна възраст ще се возят абсолютно безплатно. Билетите се купуват на място от кораба. Цената на билетите за Акра са 22 лв. за възрастен, 20 лв. за дете, а деца до 5-годишна възраст ще пътуват безплатно. Билетите отново ще бъдат закупувани от кораба.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега