Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Питат с анкета родителите дали искат подкрепителна закуска в училище

Питат с анкета родителите дали искат подкрепителна закуска в училище

Идеята е прехвърлянето на средства към обедното хранене.

Родители, директори на учебни заведения, представители на фирми, наематели на столове и представители на Община Бургас обсъдиха възможността да отпадне подкрепителната закуска, която получават децата в училище, като средствата за нея бъдат пренасочени към обедното хранене.

Срещата е част от дейността на сформирания наскоро Родителски съвет по въпросите на образованието, който е консултативен орган към кмета. На нея присъства и зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева.

Нагласите на родителите за отпадане на закуската ще бъдат проучени чрез анкета. Идеята е прехвърлянето на средства към обедното хранене и съответно поевтиняването на талона за стол, да става само там, където има желание за тази промяна. На срещата беше решено още да продължат съвместните проверки с родители в училищните столове, като протоколите от тях ще бъдат качвани в сайта на съответното училище.

Подробно бе коментирана и необходимостта от изготвяне на образователна програма за здравословно хранене за учениците и техните родители. Идеята е чрез различни активности да се повиши културата на хранене в семейството и нагласите на децата в посока здравословно хранене.

В срещата участва и представител на електронната платформа  е-stol, която позволява на родителите да избират меню, според предпочитанията на детето и да го плащат онлайн. Амбицията е тя да бъде въведена във всички общински училища.

Следващите срещи на Родителския съвет ще бъдат фокусирани върху темите агресия в училище, охрана, сигурност, иновативни методи за обучение и добри практики.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега