Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Плаж "Резово" - двойкаджия, плаж "Река Вая" - отличник

Плаж "Резово" - двойкаджия, плаж "Река Вая" - отличник

Приключиха повторните проверки по плажовете отдадени под наем от Областен управител на област Бургас.

Приключиха повторните проверки по плажовете отдадени под наем от Областен управител на област Бургас. Единадесетте плажни ивици бяха проверени в началото на сезона от специално назначена за целта комисия, която имаше за задача да даде препоръки и предписания относно стопанисването им. Обект на контрол от Областна администрация Бургас са следните плажове: „Обзор-юг”, „Река Вая”, „Несебър-стар град”, „Несебър-изток”, „Поморие-централен”, „Бургас-север”, „Младост-ММЦ”, „Малък плаж Лозенец”, „Царево-Василико”, „Устие на р.Велека”, „Резово”.

За разлика от първите проверки, когато наемателите бяха уведомени предварително, то повторните бяха внезапни. Те имаха за цел да установят какво е състоянието на плажовете в разгара на сезона и изпълнени ли са дадените от експертите първоначални указания.  Обобщената информация показва, че по- голямата част от предписанията са изпълнени. Плажовете са почистени и обезпаразитени.

На всички има спасителни постове и квалифицирани лица, които да отговарят за безопасността на плажуващите. Комисията установи, че по плажовете има назначени медицински лица, които да реагират при необходимост. Спазено е и изискването 50 % от активната плажна площ да бъде предоставена за свободно ползване.

Сред пропуските, които и този път експертите констатираха на част от плажовете са липса на съоръжения, които да осигурят лесен достъп на хора с увреждания, липса на далечни плаващи знаци и необозначени спасителни лодки. Други нарушения, които трябва да бъдат отстранени незабавно са неправомерното назначаване на спасители с правоспособност за басейн, вместо за морски плаж, както й липса на договори за извозване на отпадъците.

Плажът без нито едно констатирано нарушение и с всички изпълнени изисквания съгласно сключения договор е плаж „Река Вая” в община Несебър. На плаж „Резово”, община Царево не са изпълнени по-голямата част от предписанията на комисията. Плажът не е обезпаразитяван, липсват съблекални, площадка с душ, както и изключително важните и абсолютно задължителни спасителен пост със спасител, медицински пункт с медицинско лице.

В момента тече едноседмичен срок за отстраняване на нарушенията и привеждане на ивицата в необходимото съгласно закона състояние. В случай, че след изтичане на седемте дни това не бъде направено започва процедура за прекратяване на договора с наемателя.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега