Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Плевнелиев: На предстоящите избори сме по-подготвени за кибератаки от 2015 година

Плевнелиев: На предстоящите избори сме по-подготвени за кибератаки от 2015 година

"Трябваше да приемем, че това е атака срещу българската държава. Това е атака срещу българската демокрация".

"На предстоящите избори сме по-подготвени и защитени от кибератаки, след нападенията срещу българските институции на местния вот и на националния референдум през 2015 година", увери държавният глава Росен Плевнелиев пред BBC. Пред британската обществена медия президентът коментира ситуацията в Европа след анексирането на Крим от Руската федерация през 2014 г., референдума за Брекзит, мигрантската криза. 

"Кибератаките срещу българските институции през 2015 г. бяха добре организирани и целеви – в ден на избори. Те имаха за цел да разстроят демократичния процес, да го направят неработещ и това е много опасно. Трябваше да приемем, че това е атака срещу българската държава. Това е атака срещу българската демокрация", заяви българският президент.

В резултат на кибератаките и на свикания Консултативен съвет за национална сигурност по темата, беше постигнато съгласие с всички политически партии и беше изработена нова Национална стратегия за киберсигурност, която вече е в процес на изпълнение, посочи още Плевнелиев.  

В интервюто държавният глава отново изрази разочарование от резултатите от референдума за излизане на Великобритания от ЕС. „Бях шокиран и натъжен, след като видях резултатите от референдума. Никой не го очакваше. И съм притеснен, когато виждаме как Обединеното Кралство по някакъв начин се изолира на своя собствен остров. И според мен не беше съвпадение това, че повечето от водачите на кампанията за Брекзит се оттеглиха веднага след това. Това просто е безотговорна политика. Трябва да стоиш зад това, което проповядваш“, каза президентът Росен Плевнелиев. 

По отношение на мигрантската криза, българския президент бе категоричен, че съществуващите множество кризи в Европа, една от които е нелегалната имиграция, могат да бъдат разрешени само чрез общо европейско решение.

„Няма как да се справим сами с предизвикателства като тероризма, отношенията с Русия, кризата в Украйна, кризата в Гърция и миграцията. Единствено устойчивото решение е чрез постигането на общо европейско решение. И много се надявам, че и други европейски лидери ще го разберат. Вече се правят стъпки в тази посока. Днес Европа защитава много по-добре своите граници в сравнение с миналата година“, каза още президентът Плевнелиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега