Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Плевнелиев: Не трябва да приемаме тероризма и екстремизма за "новото нормално"

Плевнелиев: Не трябва да приемаме тероризма и екстремизма за "новото нормално"

"Мирът и свободата днес са подложени на изпитание. Свидетели сме най-влошената среда на сигурност след края на Втората световна война."

"Мирът и свободата днес са подложени на изпитание. Свидетели сме най-влошената среда на сигурност след края на Втората световна война. Националните граници и международните принципи са застрашени. В много региони властват война и терор. Държави и институции се разпадат. Днес светът изгуби равновесие." Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев в обръщение от трибуната на ООН в Ню Йорк, в рамките на Общия дебат на 71-та редовна сесия на Общото събрание на ООН.

Плевнелиев се обърна към международната общност с призив за колективни глобални усилия за управление на миграционните и бежанските потоци и за укрепване на международното сътрудничество и координация с цел по-добра защита и подпомагане на бежанците.

"Европа е символ на надеждата за милиони бежанци, бягащи от насилието и войната. Вдъхновени от общите си ценности, сме решени да укрепим още повече усилията си за управление на миграцията в съответствие с международното право в хуманитарната област и правата на човека. Страните, които са по-близо до зоните на конфликт, като България, са изправени пред безпрецедентно предизвикателство“, посочи президентът.

Държавният глава подчерта, че настоящата глобална хуманитарна криза напомня, че трябва да се справяме с глобалните проблеми, като се фокусираме върху първопричините, които са ги породили.

"Свидетели сме на нестабилни региони, несигурни граници и разтревожени граждани. Тероризмът се разраства. Никой не е имунизиран и никой не е в безопасност. Зоните на конфликт се превръщат в благодатна почва за радикални идеологии и терористична дейност. Всеки ден се нарушават и погазват правата на човека, а невинни жени и деца са основните жертви“, посочи българският президент.

Българският държавен глава отново подчерта, че не е достатъчно конфликтите да бъдат изброявани, за тяхното разрешаване трябва да се полагат конкретни усилия.

"Тероризмът и насилственият екстремизъм са тревожна заплаха за мира и сигурността, правата на човека и устойчивото развитие. Не можем и не трябва да приемаме това за „новото нормално”. Превенцията на радикализацията трябва да бъде основен елемент от реакцията. България е приела необходимото вътрешно законодателство и е изградила съответния институционален капацитет. Образованието, опазването на културното наследство и зачитането на правата на човека ще ни помогнат да се справим с причините, принуждаващи отделни хора да се присъединяват към агресивни екстремистки групи. Трябва да се положат всички усилия за изкореняване на тероризма и екстремизма“, апелира президентът от световната трибуна.

В речта си пред Общото събрание президентът Росен Плевнелиев постави акценти и върху изпълнението на Целите за устойчиво развитие през следващите петнадесет години, което ще има решаващо значение за гарантиране на напредък и просперитет в целия свят, за укрепване на мира и за превръщане на нашата планета в по-добро място за живеене.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега