Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пловдивският кмет - на съд за престъпление по служба

Пловдивският кмет - на съд за престъпление по служба

Иван Тотев е с мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 20 000 лева.

Софийската градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем кмета на община Пловдив - Иван Тотев за престъпление по служба, от което са настъпили значителни вреди за общината в размер на 1 000 000 лева. Според държавното обвинение, градоначалникът е допуснал престъпление, като възложил строителни дейности на фирма, без да проведе необходимите дейности за процедура за обществена поръчка.

Това се случило през 2014-а година, във връзка с изграждането на "Зоокът" - Пловдив. Процедурата е проведена като пряко договаряне с изпълнителя в нарушение на Закона за обществените поръчки (ЗОП). Освен това тази процедура е проведена без да е одобрен идеен инвестиционен проект към момента на откриването й и не е била одобрена количествено – стойностна сметка за проекта.

Не е бил изготвен комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционния проект със съществуващите изисквания на строежите и не е било издадено разрешение за строеж. Според прокуратурата, Иван Тотев е сторил всичко това с цел да набави облага за търговското дружество в размер на 1 000 000 лева. В този размер е и щетата за община Пловдив.

Досъдебното производство е образувано на 03-и ноември м.г. от Окръжна прокуратура – Пловдив. Главният прокурор е решил разследването да се проведе извън района на съда, компетентен да разгледа делото и през ноември м.г. било разпоредено СГП да осъществява ръководство и надзор върху досъдебното производство.

До момента са разпитани 14 свидетели, изискана е цялата документация от Община Пловдив във връзка с проведените процедури за изграждането на „Зоокът“ – Пловдив. Иван Тотев е с мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 20 000 лева. Процесуално-следствените действия продължават.

Иван Тотев е на чело на пловдивската община от 2011-а година. На местните избори през 2015-а той бе преизбран за втори мандат. Преди това Тотев е бил член на Съвета по децентрализация на държавното управление, както и Областен управител на Пловдив.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега