Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Площадът пред Стария съд започва да придобива завършен вид

Площадът пред Стария съд започва да придобива завършен вид

Макар грубата работа да е на практика завършена, от Общината коментираха, че предстоят още много довършителни дейности и по всяка вероятност няма да "режем лентата" поне през следващите седмица-две.

Площадът пред Стария съд, носещ името на видната общественичка Жени Патева, започва да придобива завършен вид. Мащабната реконструкция продължава, но вече е на финалната права, предаде репортер на "PoligrafF". Настилката и основната паркова мебел вече са поставени, но предстои финализиране на финалните щрихи от "новото бижу на Бургас".

Макар грубата работа да е на практика завършена, от Общината коментираха пред наш репортер, че предстоят още много довършителни дейности и по всяка вероятност няма да "режем лентата" поне през следващите седмица-две. При всички положения обаче пл. "Жени Патева" вече придобива по-представителен вид с новото парково обзавеждане, беседки и детска площадка.

Тя е оборудвана с люлки, пързалка, катерушки и други любими за малчуганите съоръжения, като настилката е специално подбрана за да предпазва децата от наранявания. Площадката е подходяща за деца от 3 до 12 години, като това е обозначено на симпатична табела във формата на моряшка фланелка.

Работи се и по озеленяването, като част от дърветата са запазени, но на място са посадени и нови, които след няколко години ще пазят сянка на минувачите. Предвидено е открито пространство пред входа на Стария съд – сега Агенция по вписванията. Изпълнителят се е придържал към предварително подготвения идеен проект и резултатът не се различава особено от 3D проектите.

Припомняме Ви, че по проект площадът ще бъде осветен с енергоспестяващи лампи, предвидени са места за компостиране на растителни отпадъци и за събиране и оползотворяване на дъждовна вода. За повишаване на сигурността и намаляване случаите на вандализъм, ще бъде поставено видеонаблюдение на ключови места.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега