Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Плувец от Ветрен спаси кръста в Бугас

Плувец от Ветрен спаси кръста в Бугас

Общо 56 души скочиха в морето, спазвайки богоявленската традиция.

20-годишният Радул Димитров спаси кръста в Бургас. Младият мъж е бивш плувец от Ветрен и скача за втори път. Пред журналисти младежът си пожела да бъде здрав и поздрави баща си, който днес е именик.

Общо 56 души скочиха в морето, спазвайки богоявленската традиция. Най-малкият от ентусиастите бе на 16 години, а най-възрастният - на 65.   Тази година сред ентусиастите нямаше дами, но за сметка на това обичаят имаше международно участие. Четирима американски военни се включиха в спасяването на кръста. Те работят като аташета към посолството на САЩ и проявиха голям интерес към българската традиция. Физическата им подготовка обаче не бе достатъчна, за да достигнат кръста. За сметка на това четиримата обещаха да опитат отново догодина.

Днешната празнична програма стартира пред храма "Св. Св. Кирил и Методий", където сливенският митрополит Йоаникий и представители на бургаското духовенство извършиха ритуал по освещаване на бойните знамена. След това те поведоха литийното шествие, което тази година премина по ул. "Св. Св. Кирил и Методий" заради мащабния ремонт на ул. "Богориди".

Стотици бургазлии се възползваха от слънчевото и топло време, за да наблюдават ритуала по спасяване на кръста от плажа, Морската градина и крайбрежната алея. Всички желаещи бяха благословени от сливенския митрополит Йоаникий и можеха да целунат кръста, който бе изкаран от водата. Участниците също целунаха кръста и получиха благословия от духовенството. Поздрави ги и кметът Димитър Николов.

Повече снимки можете да разгледате в нашата Facebook страница.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега