Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

По 10 лева обезщетение изплати застраховател на близките на загиналите край Своге

По 10 лева обезщетение изплати застраховател на близките на загиналите край Своге

Обяснението на застрахователя е, че фирмата превозвач е нарушила правата за превоза и на това основание не се дължи изплащане на обезщетение по застраховката "злополука на пътниците".

Близки на жертви при автобусната катастрофа край Своге са получили обезщетения от по 10 лева за загинал. Обяснението на застрахователя е, че фирмата превозвач е нарушила правата за превоза и на това основание не се дължи изплащане на обезщетение по застраховката "злополука на пътниците", предава БНТ. Комисията за финансов надзор обаче е задължила дружеството да плати. И то платило - по 10 лева.

Припомняме Ви, че в Кресненското дефиле на 25 август м.г., в близост до Своге, автобус с пътници излезе от пътя, помете четири автомобила и се преобърна на асфалтова площадка под нивото на пътното платно на изхода на града. При тежката катастрофа загинаха 20 души.

Автобусът, който катастрофира, е имал две задължителни застраховки - "Гражданска отговорност" и "застраховка при злополука". Стандартното обезщетение за наследниците на загинали при пътни инциденти получават по 50 000 лева. В случая обаче застрахователната фирма отказала да плати, тъй като имало нарушения от страна на фирмата - превозвач, която е сключила полицата.

"Няма пътен лист, списъкът съдържа други хора. В последствие ни се представя някакъв списък, който е продуциран очевидно след пътното произшествие и всички тези несъответствия водят до това, че ние не сме в хипотезата на покрит риск. От компанията твърдят, че на пътниците не са били издадени билети, нито е представен договор за услугата и фактура за плащането", обяснява изпълнителният директор на застрахователното дружество Стоян Проданов в ефира на БНТ.

Председателят на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров оспорва това, като посочва, че за нарушенията си превозвачът подлежи на санкция от Автомобилна администрация. Тези нарушения обаче нямали отношение към валидността на застраховката.

Принудени от Комисията за финансов надзор, застрахователите превели по 10 лева в банковите сметки на хората, като през това време обжалвали акта.

"В случай, че съда се произнесе в наша полза, ще си вземем обратно тези средства от надзора", заяви Проданов. Компанията твърди, че взима това решение, защото Кодекса за застраховането казва, че подобни спорове се решават само в съда.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега