Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Подземен град" все пак ще има, но с европари

"Подземен град" все пак ще има, но с европари

Проектът за новата туристическа атракция на Бургас - комплексът "Подземния град", все пак ще се осъществи. Финансирането, обаче, ще дойде от ОП "Региони в растеж", вместо със заем по Европейската инициатива за устойчиви инвестиции в градските райони JESSICA. Това решиха днес общинските съветници по време на редовното си заседание.

Проектът за новата туристическа атракция на Бургас - комплексът "Подземния град", все пак ще се осъществи. Финансирането, обаче, ще дойде от ОП "Региони в растеж", вместо със заем по Европейската инициатива за устойчиви инвестиции в градските райони JESSICA. Това решиха днес общинските съветници по време на редовното си заседание.

"Подземният град" трябваше да превърне бомбоубежищата под Морската градина в уникален атракционен парк, запазвайки възможността укрепленията под земята да се използват и по предназначение, в случай на извънредни ситуации. Но с напредване на времето и инцидентното бликване на минерална вода, надеждите проектът да се осъществи сякаш започнаха да гаснат.

До този момент не са осъществени никакви строителни действия, с изключение на укрепителни такива след откриването на минералния извор. Той забави изпълнението на проекта и заради наличието на водата, и заради засекретените документи, които обясняват произхода й. Сега обаче Общински съвет отново сложи проекта на дневен ред.

По думите на зам.-кмета Йорданка Ананиева, общината се е спряла на програмата JESSICA поради това, че тогава не е било възможно да се търси финансиране с европари. Сега, с началото на новия програмен период, това вече е актуален вариант. Ако се възстановят вече изразходваните минимални суми, общината ще може да прекрати договора за заема без да дължи допълнителни такси.

Съветниците подкрепиха идеята. И така, макар дългоочакваната дата на откриването да не се вмести в настоящата 2015-а година, каквито бяха надеждите в началото, "Подземен град" все пак ще има.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега