Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Подписаха първите договори за безплатно саниране на жилищни сгради в Поморие

Подписаха първите договори за безплатно саниране на жилищни сгради в Поморие

Първите, които кандидатстват за безплатно саниране са бл. 18 и блоковете 22 и 24, които поради това, че са с долепени фасади, ще участват като една сграда.

Днес, кметът ИванАлексиев подписа първите два договора между Община Поморие и представители на Сдруженияна собственици по Националната програма за енергийна ефективност намногофамилни жилищни сгради.  Първите,които кандидатстват за безплатно саниране са бл. 18 и блоковете 22 и 24, коитопоради това, че са с долепени фасади, ще участват като една сграда.

С подписването на договора, сдружението възлагана кмета да извърши действия по осигуряване на необходимия ресурс  и да организира всички дейности по обновяванетона сградата. В изпълнение на това, кметът сключва договор за целево финансиранес Българската банка за развитие и с областния управител в качеството му напредставител на държавата.

За изпълнение наНационалната програма се предоставя безвъзмездна финансова помощ на сдруженияна собствениците, регистрирани по реда на чл. 25, ал. 1 от Закона за управлениена етажната собственост в регистъра на Общината и в регистър БУЛСТАТ.

Цялостното обновяване на сградите, включващоне само мерки за енергийна ефективност, но и конструктивно укрепване, където енеобходимо, ще доведе до удължаване живота на сградата, повишаване на нейнатастойност.

С изпълнението на програмата ще се постигненамаляване на разходите за отопление за домакинствата. Ползите от нея включватоще подобрена жилищна инфраструктура, промяна в облика на градовете и по-чистаоколна среда.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега