Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Подреждат уникални творби на български класици в новата градска галерия на Поморие

Подреждат уникални творби на български класици в новата градска галерия на Поморие

Откриването на градската художествена галерия в Поморие ще се състои на 01-ви ноември /вторник/ от 11.00 часа.

Новата градска художествена галерия в Поморие ще отвори врати след броени дни, за да посрещне първите таланти и ценители на изкуството. Дългоочакваният културен дом вече е приютил десетки творби, част от съществуващия местен фонд на движимо и недвижимо духовно наследство. За първи път обаче в Поморие ще бъдат изложени и уникални платна и пластики, създадени преди повече от 100 години от класиците в българското изобразително изкуство.

Владимир Димитров – Майстора, Иван Мърквичка, Димитър Гюдженов и Дечко Узунов са част от именитите автори, чиито творби гостуват в Поморие, специално за откриването на градската художествена галерия. Те ще бъдат изложени до 10 декември 2016 г., благодарение на БХГ „Петко Задгорски“, ХГ Казанлък, ХГ „Илия Бешков“ – Плевен, ХГ Стара Загора, ХГ „Никола Маринов“ – Търговище и ХГ „Елена Карамихайлова“ – Шумен.

Откриването на градската художествена галерия в Поморие ще се състои на 01-ви ноември /вторник/ от 11.00 часа, като участие в него ще вземат вокален ансамбъл „Фортисимо” и музиканти от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“.

Изграждането на галерията се извърши по проект „Осигуряване на достъп до културно наследство и културни продукти в Община Поморие чрез отваряне за посещения на сгради с културно-историческа стойност и разработване на нови дигитални съдържания в областта на културното наследство“, като получи 100% безвъзмездна финансова помощ по Програма БГ08 „Културно наследство и съвременни изкуства”, финансирана чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП)  2009-2014 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега