Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Полезни заместители на нездравословните храни в детското меню

Полезни заместители на нездравословните храни в детското меню

Те не влияят на вкуса, само на здравето!

Често разделяме храните на полезни и вредни. Истината обаче е чевсеки продукт може да влезе и в двете роли, в зависимост от приготвянето му,количеството и добавките в него. И все пак, родителите, които желаят да заложатна възможно най-чистата и здравословна храна, могат да се възползват от тезиполезни заместители на някои нездравословни продукти, така че да гарантират надетето си възможно най-полезния режим.  

Зърнените закуски са лесен и бърз избор за сутринта, но засъжаление те са нито особено хранителен, нито особено полезен вариант. Честоекспертите ги наричат „празни калории“, тъй като не са пълноценна храна, адобавените оцветители и захари могат да навредят на здравето, особено когатостава дума за детския организъм.  

Специалистите от Детска кухня „Ам-Ам“, които вече близо 8 годинисе грижат за здравословното меню на бургаските малчугани, съветват да заменимготовите зърнени закуски с овесени ядки, подправени с плодове и семена. Теотнемат малко повече време за приготвяне, но за сметка на това са богати натолкова много фибри, витамини и минерали, че всяка допълнителна минутка сизаслужава.  

Едва ли има дете, което да не се изкушава от идеята за шоколад.Сладкишите са любими и на малки и големи, но обикновено гледаме на тях като навредна храна. Домашно приготвените шоколадови изкушения могат да бъдат издравословни. Ако детето Ви е алергично, или пък просто желаете да замените какаотос по-полезен вариант, изпробвайте брашно от рожков. То има почти идентиченвкус, но в него няма кофеин и теобромин, а количеството мазнини и захар езначително по-ниско от това в какаото. Кулинарите на „Ам-Ам“ често приготвятсладкиши с рожкови и децата наистина ги харесват.  

Имайки предвид факта, че медът не е позволен на децата под 1година, рафинираната захар може да бъде заместена с продукт като органиченкленов сироп или кокосова захар. Най-добре обаче заложете на пресните плодовекато подсладител за овесената каша, сладкиша или десерта на детето. Избягвайтеизкуствените подсладители.  

Вместо на краве масло масло, заложете на растителната мазнина, когато приготвятеястия и печива. Спрете се на зехтин или олио, които са по-лесни за усвояване отдетския организъм. Важно е продуктът, който използвате, да съдържа омега 3мастни киселини. Елиминирайте употребата на масла, които са с твърдаконсистенция при стайна температура, ако се колебаете дали даден продукт еполезен или не.  

Колкото и да са атрактивни на външен вид, детските кисели млека сапреработен продукт, пълен с оцветители и подсладители. Добрата новина е, че теса лесни за подмяна. Изберете симпатичен контейнер – кутийка или бурканче,които можете да декорирате сами у дома, след което пригответе нискомасленокисело мляко с парченца плод. В днешно време замразени пресни плодове имацелогодишно, припомнят от „Ам-Ам“. Просто оставете на стайна температура.Можете да замразите и сами органични плодове, така че да ги използватецелогодишно.  

Много родители смятат детските сокчета за по-полезна алтернативана газираните напитки. Истината е обаче че много от тези продукти съдържатсъщото количество захар и изкуствени подобрители. Вместо това можете дазаложите на домашно приготвено смути или лимонада, студен чай, или просто даподправите водата с капки пресен плодов сок, така че да й придадете по-приятенвкус.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега