Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Полезни навици преди сън за повече тонус и по-стройна фигура

Полезни навици преди сън за повече тонус и по-стройна фигура

Пълноценният сън се смята за необходимо условие да сте тонизирани на сутринта, ключ към добрата фигура и успехите в офиса и у дома. И макар някои да следват правилото, че спалнята е само за сън и любов, съществуват и други навици, които можете да придобиете за по-добра почивка.

Пълноценният сън се смята за необходимо условие да сте тонизирани на сутринта, ключ към добрата фигура и успехите в офиса и у дома. И макар някои да следват правилото, че спалнята е само за сън и любов, съществуват и други навици, които можете да придобиете за по-добра почивка.

Що се отнася до здравословната Ви диета и борбата с килограмите, специалистите съветват да се придържате към добрата стара традиция да пиете чаша мляко преди сън. Може да го замените с купичка йогурт или леко смути. Но калориите при всички положения ще Ви заситят, без да посягате към вредните лакомства и тежки храни. Освен това млечните продукти се разграждат бавно и се грижат тялото Ви да не "огладнее" за енергия.

За да заспивате по-лесно и бързо, без да се въртите и будите постоянно, открийте подходящата за Вас температура и настройвайте отоплението/климатика да поддържа тази температура. Обикновено тя е около 20 градуса. Причината - сънният ни цикъл е тясно обвързан най-вече с температурата. Вродените механизми на организма ни ни карат да се отпускаме в прегръдките на Морфей, когато температурите паднат. Освен това, прохладата в спалнята ще изгори допълнителни калории, докато тялото Ви се стопля само.

Отделете време само за себе си. Това може да са 20-30 минути, но нека те бъдат посветени на Вас. Посветете ги на отпускащи занимания - четене, писане на дневник или друга релаксираща и освобождаваща съзнанието Ви рутина. Може да започнете и да практикувате йога. Тези упражнения са отпускащи и освобождават стреса.

Откажете се от питието преди сън. Да, то може да оставя у вас усещането, че Ви се доспива, но интоксикацията не води до пълноценна почивка, а дори напротив - разстройва естествения цикъл на съня. Захарта в напитката пък Ви енергизира, което допълнително нарушава покоя Ви. Вместо това, може да свикнете да си приготвяте билков чай от успокояващи нервната система растения.

Преди сън заложете на слабото осветление в помещението. Силната светлина нарушава синтеза на мелатонин - хормонът, свързан със съня. Ако не разполагате с димъри, то поне се погрижете във всекидневната да има настолни лампи, които можете да включите, вместо главното осветление.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега