Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие бе домакин на областния етап от викторината "Да запазим децата на пътя"

Поморие бе домакин на областния етап от викторината "Да запазим децата на пътя"

В края на месец март в залата на ОДК – Поморие се проведе общинският кръг от Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”. Областният ѝ етап се състоя днес и организацията му отново бе поверена на Общински детски комплекс - Поморие. Участие в полезната надпревара взеха ученици в 5, 6, 7 и 8 клас от СОУ „Иван Вазов” Поморие, ОУ „Княз Борис I” Бургас, СОУ „Христо Ботев” Сунгурларе и ОУ „Г. С. Раковски” Оризаре.

В края на месец март в залата на ОДК – Поморие се проведе общинскияткръг от Националната викторина по безопасност на движението „Да запазимдецата на пътя”.Областният ѝ етап се състоя днес и организацията му отново беповерена на Общински детски комплекс - Поморие. Участие в полезната надпревара взехаученици в 5, 6, 7 и 8 клас от СОУ „Иван Вазов” Поморие, ОУ „Княз Борис I” Бургас, СОУ „Христо Ботев” Сунгурларе и ОУ „Г. С. Раковски”Оризаре.

Знанията на всички състезатели бяха тествани на няколко етапи:решаване на листовки, викторина с въпроси, сглобяване на пъзел с пътен знак,установяване на повреда на велосипед и оказване на долекарска помощ.Макар и по-сложни, представените пътни ситуации и казуси неуспяха да затруднят младежите и разликите в крайното класиране бяха почтинезначителни.

Отговорите на всички отбори бяха внимателно оценявани отпочетното жури с председател инспектор Георги Димитров от РУ Полиция - Помориеи членове: Илко Илчев - директор на ОП „Социално обслужване”, Георги Костадинов- експерт „Транспорт и инфраструктура” и Атанас Карамуков - автоинструктор отСъюза на българските автомобилисти. „По-важното днес не са спечелените точки и крайното класиране,а времето, което сте отделили в подготовката за това състезание.

Наученото тукще бъде полезно както за вас и връстниците ви, така и за вашите родители иблизки, защото всички ние сме участници в движението ежедневно и трябва дабъдем отговорни към себе си и останалите на пътя”, каза инспектор Димитров вкрая на днешното мероприятие.Финалното подреждане прие следния вид:

СОУ„Христо Ботев” Сунгурларе

ОУ„Княз Борис I” Бургас

СОУ„Иван Вазов” Поморие

ОУ„Г. С. Раковски” Оризаре 

Община Поморие бе осигурила медали, купи, грамоти и подаръциза всички участници. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега