Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие няма да дарява общински пари за "Нотр Дам"

Поморие няма да дарява общински пари за "Нотр Дам"

На днешното извънредно заседание на Общински съвет Поморие, което беше свикано за разглеждане на единствена точка - предложение за дарение на 5 000 евро за парижката катедрала „Нотр Дам дьо Пари”, присъстваха 14 общински съветници, от общо 21. Всеки един от тях имаше възможността да изрази личната си позиция.

На днешнотоизвънредно заседание на Общински съвет Поморие, което беше свикано заразглеждане на единствена точка - предложение за дарение на 5 000 евро запарижката катедрала „Нотр Дам дьо Пари”, присъстваха 14 общински съветници, отобщо 21. Всеки един от тях имаше възможността да изрази личната си позиция.

Чуха се доводи както в подкрепа, така и против предложението на кмета задарение на финансови средства за възстановяване на „Парижката СветаБогородица”.  Обединени от мнението, че каузата е безспорно благородна изначима, но дарението е много личен акт, съветниците застанаха зад идеята дапризоват съгражданите си всеки да направи своя избор и преценка, колко личнисредства може и иска да дари. За тази цел да бъде разкрита специална дарителскасметка, предложиха съветниците.

В тази връзкакметът Иван Алексиев заяви, че не е очаквал тези конфронтации, които вместо даобединяват - разделят както съветниците, така и поморийци. Поради тази причинаи съобразявайки се с позицията на присъстващите общински съветници, чедарението трябва да остане индивидуален акт на съпричастност, кметът ИванАлексиев оттегли докладната си.

„Оценям мнениетона всеки един и в случая не искам да поставям присъстващите в неудобнатаситуация да избират за или против предложението ми. Аз реагирах в чисто човешкии личен план. Не съм изхождал от нищо друго, а единствено от това да покажемсъпричастност към възстановяването на една част от историята на Европа и света.В личен план аз ще направя дарение от собствени средства и се надявам примерътми да бъде последван. Защото Поморие е град с вековна духовна история, апоморийци са духовно богати хора”, каза кметът Иван Алексиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега